Turen går fra Eivindsvatnet til Raglamyr.

Fra parkeringsplassen ved Djupadalsporten går vi opp forbi Steinerskolen, der vi finner en tydelig sti som vi følger helt opp til toppen av Mosskarsfjellet.

Stien ned igjen er bratt og krever forsiktighet, den ender nede ved Gamle Skjoldavegen og salamanderdammene.

Nå følger vi vegen opp til toppen av Vardafjellet og får en flott utsikt vestover over byen.

Ned fra toppen tar vi stien som går på sørvestsiden av fjellet, ned mot boligblokkene i Beverskaret.

Litt før denne stien går bratt ned i skaret tar vi til venstre på sti som ender i gruset sti øverst i skaret. Vi følger grusstien ca. 50 meter oppover før vi tar inn på sti som går skrått opp til høyre og går gjennom skogen rundt kollen til et nytt skar.

Vi følger skilt «Storasundfjellet 0,2 km» og går i god stigning opp til toppen, 144 moh.

Herfra går vi sørover langs ryggen til stien er sperret av nedblåste trær, her finner vi en sti som går ned til venstre.

Etter ca. 50 meter tar vi til venstre igjen på sti som går nordover og ned til søkket mellom Brakahaug skole og Skåredalen.

Vi følger stien nordover til den har bikket det høyeste punktet, der tar vi sti som går skrått opp til høyre og som snart svinger sørover igjen. Vi følger tydelig sti gjennom flatt skogsterreng fram til asfaltert gang- og sykkelveg, tar til høyre langs denne ca. 10 meter og finner en sti som går inn til venstre.

Denne stien følger vi helt fram til toppen av Skjenarefjellet, bratt opp det siste stykket til masta.

Den siste toppen på turen vår byr på flott utsikt over Raglamyrområdet og videre sørover. Nå gjenstår bare den siste biten sørvestover og ned til Raglamyr, der turen ender.

Denne turen er siste halvdel av «Haugesund på langs». Seniorgruppa i Haugesund Turistforening går her onsdag 27. oktober kl. 10.

Alle seniorer er velkomne til å bli med på tur. Meld deg på via haugesund.dnt.no/aktiviteter.