HAUGESUND: Fredag var det duket for prisutdeling i Haugesund journalistlag.

Her vanker årlig heder og ære for det beste av journalistisk håndverk som er utført det siste året. Både tekst, fotografier og video premieres.

Forsvinningsgåte vant hovedpris

Den aller gjeveste prisen, Haugesund journalistlags hovedpris, var det daværende Sunnhordland-journalist Olav Røli som mottok.

– Sunnhordland-saken «Hva skjedde med Tom Fagerland» gjorde sterkest inntrykk på juryen, skriver journalistlaget i en pressemelding.

Saken handler om hvordan Fagerland ble sporløst borte etter å ha hentet en båt i Sogn og Fjordane som han skulle kjøre hjem til Stord.

– Jeg er målløs. Det er veldig kjekt å få anerkjennelse for arbeidet mitt, uttalte Røli etter å ha mottatt prisen fredag kveld.


Han jobber i dag i NRK Vestland.

Ektepar med hver sin pris

Det var Haugesunds Avis' sportsjournalist Odd Kåre Grøttland som vant prisen i kategorien «Beste enkeltartikkel/-program», for sitt arbeid med artikkelen om Christen Hausken, som lå 67 dager i respirator etter å ha blitt smittet av covid-19 i 2020.

Journalisten formidler historien til mannen, familien hans og helsepersonellet på en svært god og engasjerende måte. (...) Leseren blir dratt inn i dramatikken og vi blir minnet på hvor farlig viruset faktisk kunne være, skriver juryen.

I kategorien «Beste foto» var det fotograf Grethe Nygaard som mottok pris. Juryens favoritt blant bidragene var hennes bilde tatt for Haugesunds Avis i forbindelse med Kronprins Haakons besøk hos Autostore i Nedre Vats i november.

Prisen for Årets prosjekt gikk til Kvinnheringen-journalistene Trude Aarsand og Elisabeth Berg Hass for arbeidet med varslersaker i Kvinnherad kommune.

Mangeårig NRK-journalist Harald Dale mottok årets hederspris.