BEST PÅ HAUGALANDET: – Vi har så mange takknemlige kunder, og når de blir glade, blir vi glade, sier Elin Skogland som er daglig leder ved Luggen Frisør i Førresfjorden.

Frisørsalongen, med Skogland i spissen, er en av finalistene i konkurransen om å bli kåret til «Best på Haugalandet».

– Jeg hadde ikke forventet det, men ble utrolig glad. Jeg er så takknemlig for å ha fornøyde kunder. Det er kundene som er drivkraften til å være på hogget og bli enda bedre, sier Skogland.

«Lurte» legene

Hun har vært i bransjen siden hun var 17 år, og startet tidlig egen salong.

I tillegg til å være vanlig dame- og herrefrisør, har Elin Skogland også utmerket seg gjennom å hjelpe dem som av ulike grunner mister håret sitt.

«Jeg nominerer Luggen frisør på grunn av måten jeg ble møtt og sett da jeg var i den situasjonen», skriver en av våre lesere i sin begrunnelse.

– Vi har utviklet en måte å lage parykker ved hjelp av donorhår. Det er nok det jeg er mest stolt av, forteller Elin.

På bakrommet står et utvalg parykker klare til bruk. Og i de store skuffene ligger hår donert fra både store og små kunder, klart til å trylles om til naturlige parykker.

Så ekte ser de ut at en av kundene til Elin «lurte» både leger og sykepleiere;

– De studerte håret hennes grundig, og mente at hun måtte ha fått feil diagnose. Med den diagnosen skulle hun egentlig ikke hatt hår. Men det hadde hun jo ikke heller, det var en parykk, smiler Skogland.

Lykkelig på jobb

Frisøren i Førresfjorden møter mange kunder som har sterke historier å fortelle.

– Jeg føler veldig med alle som mister håret, og har lyst til å hjelpe alle. Jeg har unge jenter som har mistet håret på kort tid, det er klart det betyr noe når foreldrene kommer inn i etterkant og takker for at vi kunne hjelpe, sier Elin Skogland.

Hun setter stor pris på det gode arbeidsmiljøet de har i salongen;

– Vi blir fem ansatte her nå, og har et godt og trivelig miljø. Det tror jeg kundene ser også. Jeg sier ofte på jobben at jeg er lykkelig.