Geddi: – Vi må se til Bergen!

Geirmund Brendesæter ønsker seg Hordfast og fergefri vei til Bergen, slik at unge spillere fra Bømlo igjen retter blikket mot Brann!

Geirmund Brendesæter ønsker seg Hordfast og fergefri vei til Bergen, slik at unge spillere fra Bømlo igjen retter blikket mot Brann! Foto:

Geirmund Brendesæter (49) beklager at unge bømlinger ser mot Haugesund for å bli gode i fotball. Det er blant annet derfor han har fått Brann til hjemplassen sin søndag.

DEL

BERGENSAVISEN: Søndag barker Brann og Sogndal sammen til treningskamp på Sentralidrettsanlegget på Bømlo, en kamp du kan se på BA.no kl. 15.00.

En av grunnene til at treningskampen er på Bømlo sør i fylket, er at en Brann-legende vil ha dagens unge bømlinger skal se samme vei som han gjorde i fotballkarrieren. Samtidig slår han et slag for fergefri ferdsel over Bjørnefjorden!

Aldersskille på grunn av ferge

– Det er jo sånn her på Bømlo nå, at unge lovende fotballspillere ser mot Haugesund. Der blir de også invitert ned til treningsopphold, om de er gode nok. FKH har jo også hatt flere bømlinger på laget de siste årene, som Joakim Våge Nilsen, Eirik Mæland og Torbjørn Kallevåg, påpeker Geirmund Brendesæter.

– Bømlinger over 30 ser derimot mot Bergen og Brann. Men nærheten til Haugesund har blitt mye større når en kan kjøre dit fergefritt. Hordfast over Bjørnefjorden må komme fort, da skal vi igjen få snudd fokuset mot Brann, sier Geddi, som likevel ikke svartmaler Branns posisjon sør i fylket, heller ikke blant de unge.

– Nei da, selv om vi har kommet nærmere Haugesund, er Brann fortsatt en mye større klubb. Og jeg tror vi også kan få ungdommen til å se mot Bergen, sier mannen med 336 kamper for Brann, nest mest i klubbens historie.

LES OGSÅ: «LAN» hyller Berishas vinnerskalle

Fikk napp hos Bakke

Han prøver altså selv å bidra til at hans sambygdinger skal se mot Bergen. For det var samtaler mellom nettopp den gamle Brann-backen og Brann-trener Lars Arne Nilsen som var opptakten til søndagens treningskamp på Bømlo.

– Lars Arne sa at hvis jeg kunne få på plass Sogndal eller Viking her, så kom de, forteller Geddi. Som ringte begge, og fikk napp fra Eirik Bakke & Co.

– Brann var jo her nede for fire år siden, og da var det topp stemning. Hadde vi bare kunnet unngå det regnet som er meldt, kunne det fort kommet 1000–1500 mennesker. Så vi får bare krysse fingrene for opphold, sier den gamle Stadion-helten, vel vitende om at værmeldingene er dystre.

Benkesliteren alle lytter til 

Se kampen på BA.no

– Det er klart vi vil ha bømlingene på Stadion, og det jobber vi med. Det er kjekke folk på Bømlo, sier Lars Arne Nilsen, som tar med seg de fleste av sine beste til Bømlo søndag.

Vibeke Johannesen, Branns daglige leder, er også med på tanken om å ta tilbake sørfylket.

– Vi ønsker selvfølgelig ikke at hordalendinger skal se mot Haugesund, så det må vi gjøre noe med. Vi må få bømlingene til å se rett vei, sier hun.

DENNE SAKEN ER HENTET FRA BERGENSAVISEN

Artikkeltags