Treffsikre lokale favoritter

Skytterfamilie: Olve (i midten) og Brynjar Grønås Birkeland (t.h.) er favoritter i WestCon Cup. Pappa Arne (t.v) deltar ikke.

Skytterfamilie: Olve (i midten) og Brynjar Grønås Birkeland (t.h.) er favoritter i WestCon Cup. Pappa Arne (t.v) deltar ikke.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag arrangerer Haugesund og Sveio Skyttarlag WestCon Cup-finalen. Brynjar Grønås Birkeland er en av favorittene til å vinne.

DEL

HAUGESUND: – Brynjar Grønås Birkeland ligger høyt oppe på listen. Han har vi stor tro på, forteller Terje G. Pleym Iversen, leder i Haugesund og Sveio Skyttarlag.

Etter at storfavorittene Liv Sollesnes og Arne Engevik har meldt forfall til finalen, ligger Birkeland på 3. plass i sin klasse, med 1716 av 1750 mulige poeng før finalen.

Han deltar i klasse fem, hvor de beste skytterne befinner seg. Antall deltakere er ti i hver klasse.

– 105 skyttere er kvalifisert til å delta i finalen. I perioden mars-august skyter utøverne i en rekke stevner, og poengsummen fra de fem beste stevnene er grunnlaget for om man blir tatt ut til finalen, sier Pleym Iversen.

De ti beste totalt fra klasse tre-fem får også skyte i Kongelaget.

– Brynjar er en av favorittene til å vinne både sin klasse og Kongelaget. Svein Magne Stokkevåg kjemper også i toppen. Det er stor deltakelse blant de yngre deltakerne, og flere lokale er favoritter. Even Rødne og Morten Kambe er favoritter i rekruttklassen. Olve Grønås Birkeland er en av favorittene til å vinne eldre rekruttklassen. Mats Aadland Flatås kan vinne juniorklassen, sier han.

Artikkeltags