MARITIM: VG skriver at yachten forlater Norge etter å ha fått mye oppmerksomhet. De skal ikke ha vært fornøyde med politiets håndtering.

Yachten har vakte stor oppsikt. Blant annet har Fædrelandsvennen skrevet om innkjøp av fisk og mulig besøk i Farsund, mens Stavanger Aftenblad har funnet ut at emiren har tenkt seg til Rogaland etter hvert.

Aftenbladet skriver at yachten planla en tur til Lysefjorden på mandag og hadde bestilt los i Etne kommune senere samme dag. Det lyktes ikke Haugesunds Avis å bekrefte noen losoppdrag i området, søndag ettermiddag.

Like etter ble det klart at yachten drar.

– De hadde håpet å være litt mer anonyme, at det ikke ble så mye fuzz rundt det. Men politiet var jo de første til å bekrefte at det var emiratene, sier havneinspektør Ole Limann til VG søndag ettermiddag.

Kom på lørdag

Den 123 meter lange båten har en verdi på nær fem milliarder kroner og la til kai i Kristiansand i 20-tiden lørdag.

Emir Tamim bin Hamad al Thani ankom med privatfly til Kristiansand lufthavn Kjevik klokka 22.16 lørdag kveld og reiste deretter til kaia i Kristiansand. VG får bekreftet at det var emiren som ankom med flyet, men politiet kjenner ikke til formålet med besøket.

Qatars statsoverhode er via det statlige selskapet Qatar Sports Investment også eier av fotballklubben Paris Saint Germain, samt leder for det svært kontroversielle arbeidet med å få fotball-VM i 2022 til Qatar.