KARMØY/ HAUGESUND: Vil det skje noe på konsertfronten i høst på Flytten? Det vet ikke bookingansvarlig Johnny Angelund før 15 juni. Da vil kultur- og likestillingsminister Abid Raja legge fram nye forordninger, og om det åpnes opp mer. Slik det er i dag er det forbud mot arrangementer med over 500 fram til 1. september.

– Sånn som det er nå vet vi ingenting før 15. juni, om det blir 200 eller flere publikummere. Skal det fortsatt være en meters avstand mellom publikummere, får vi problemer. Vi kan ikke åpne opp for å lage konserter med 50 på Flytten. Lokalet er for lite til å ha et sittende publikum, sier Angelund til Haugesunds Avis.

Fortsatt permittert

I helgen har det vært tre konserter på Ovenpaa i Kopervik som Karmøygeddon har arrangert. Lokalet har plass til 400. Da er det ikke noe problem å ha 50 sittende i salen. De tre konsertene var med Goodfoot, Torfinn Sirnes og Johannes Støle i Moteslavene og Midnight Orchestra. Det fungerte bra, ifølge Angelund.

Han er fortsatt permittert fra stillingen sin i Inventum der han driver med booking av artister.

– Permittering er ikke noe jeg ønsker eller trives med. Jeg ser for meg at det kan dra ut. Vi forstår jo hvorfor det er slik, sier Angelund.Venter på hva regjeringen sier

I Teatercaféen i Festiviteten har det etter gjenåpningen vært hittil to konserter med 40 solgte billetter. Først ut var Nils Økland og Sigurd Apeland. Lørdag opptrådte Ole Morten Velde og Siri Kval Ødegård. Sigurd Sele synger Vreeswijk kommende lørdag. Her er det sittende publikum som holder en meters avstand.

– Det fungerer jo greit, men vi skal ikke holde på ut året med 40 publikummere i salen. Jeg venter også på hva regjeringen sier 15. juni. En meters-regelen gir meg grå hår. Da har vi veldig liten plass, selv inne i hovedsalen, sier konserthussjef Tom Erik Anfinsen.

I Festiviteten har en begynt å skritte opp og teipe.

Anfinsen er bekymret

– Vi kan bare ta inn litt over 200 i salen vår som tar 520. Det bekymrer meg, og da er vi ikke attraktive for artister. Jeg håper en meters reglen blir tøyelig. Må det være en meter bak også? Lørdag var jeg på et kjøpesenter, og der ble en meters regelen slettes ikke overholdt, sier Anfinsen.

Han presiserer at Festiviteten skal selvsagt føye seg etter smittevernsreglene.

– Hvis vi kan kun selge i underkant av 200 billetter i salen fram til jul, så vet jeg ikke hvordan vi skal drifte høsten. Mange av turneene holder vi på å sette ny dato til våren. Artistene tør ikke reise på turne når det er så usikkert. Når vi har fullt hus, er ringvirkningene store for næringsliv og hotell. Hvis vi lukker dørene i et halvt år, vil det slå negativt ut for mange, mener Tom Erik Anfinsen..