Allerede i april 2019 kunne Haugesunds Avis fortelle at politiet hadde fått positive svar på DNA-materiale fra Birgitte-saken. Siden kom det flere signaler om at politiet trodde saken kunne oppklares. Vi ventet og ventet. For en drøy måned siden sa faren til Birgittes fetter til Avisen at de ventet vesentlige opplysninger før 1. oktober.

Dermed var vi forberedt på at noe ville komme. Likevel var det overveldende da politiet fredag fortalte at de har siktet en mann i femtiårene, fra Haugalandet, for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Mannen er samtidig mistenkt for drapet på Tina Jørgensen på Jæren i 2000.

Den siktede mannen nekter for å ha noe med drapssakene å gjøre, og må selvsagt betraktes som uskyldig inntil det motsatte eventuelt er bevist.

Samtidig: Denne saken tåler ikke flere feil, og vi må anta politiet har klare bevis. De er åpne på at de har treff på DNA, men det i seg selv er ikke nødvendigvis nok for domfellelse.

Det er vanskelig å uttrykke noe som helst glede knyttet til denne gjennomtragiske saken, men vi har nå et stort håp om å få vite hva som faktisk skjedde den fatale kvelden og natten i mai 1995. Det vil være av voldsom betydning å få denne saken oppklart.

Først og fremst gjelder dette Birgittes nærmeste familie som opplevde alle foreldres verste mareritt. Måtte de få et svar.

Så gjelder det Birgittes søskenbarn og hans familie. Å bli dømt for et drap man ikke har begått, burde ikke gå an. Fetteren ble siden frikjent, men fikk ikke fjernet erstatningsdommen mot seg.

I den nye etterforskningen ble det tydelig slått fast at fetteren ikke var under noen som helst mistanke. En endelig oppklaring er enda viktigere.

Etter disse er det venner, øvrig familie, naboer – og hele Haugalandet – som lengter etter en oppklaring. Vi har visst at det har vært en drapsmann som politiet ikke har fått fatt i. Politiet mistenker nå at denne mannen har drept to unge mennesker.

Det har vært snakket om flere personer som burde undersøkes nærmere. Bøker, TV-serier og podkaster har rettet mistanke mot en liten håndfull. Mot mannen som nå er siktet, men også mot andre levende og døde. For alle som har fått rykter og mistanke rettet mot seg, ville det være av voldsom betydning om det endelig ble fastslått hvem den skyldige er.

La oss få en avslutning på drapssaken.

Nå håper vi på en ekte tilståelse.