Nå er snart bensinprisen i 30 kr pr liter, og MDG og alle deres drømmere jubler hemningsløst. Så vil tilslutt alle kjøre elektrisk, og da er tiden inne for å legge de samme avgiftene på El bilen som vi i dag har på vanlige biler. I tillegg vil vi trolig få lade avgift på hver stasjon, og finansdepartementets byråkrater sitter nå helt sikkert og planlegger nye fremstøt. Vi skal jo redde jorden fra klimakrisen som venter like om hjørnet.

Er det noen av dere som kan gi meg ett sted i Skandinavia hvor det er klimakrise. Ikke det, men hvor er den i Europa? Ikke noe sted vil jeg tro. Der er det krig så det holder. Slippes atomvåpnene løs, blir klimaspørsmålet et ikke problem. Vi har ikke behov verken for økologisk mat eller mat produsert på vanlig måte. Vi kommer til å holde oss inne og knaske på jod tabletter for å dempe virkningen av den radioaktive stråling, og det i flere år. (Nå gjelder det å ha matlageret i huset.)

Hvor var det klimakrisen var. I Afrika kanskje, eller i Asia. Der har de mer enn nok med krig og elendighet. Der kan de bruke pengene som går til våpen å skaffe seg ferskt vann som de kan vanne de uttørrede områdene med. Ja endog ved å destillere sjøvann.

Hysteriet om klimakrisen kan muligens være den største bløffen vi kjenner i historien, og det har gitt myndighetene tilnærmet ubegrensede muligheter til å tømme folks lommebok i navnet av «Den gode sak».

Vi trenger den ikke. Vi har mer enn nok problem etter hvert som biene dør ut og det ikke lenger er mulig å plukka plommer i Hardanger eller andre steder for den saks skyld, og atombomber kan bli sprengt over hodene våre med påfølgende radioaktivt nedfall. Snakk og med landets advokater. De tjener seg rike på nabokrangler. Hvordan tror drømmerne at det skal være mulig å løse en såkalt klimakrise når naboer ikke kan holde fred med hverandre, og verdens ledere, som tror de kan styre temperaturen, ikke klarer å holde fred med sine naboer. Det hjelper lite når den Norske Kirke forsøker seg med denne bønnen: «Gi verdens statsmenn/kvinner vilje og visdom til å fremme rettferd og fred, og la samarbeidet mellom folkene ha fremgang». Bønnen faller død og kraftløs til jorden.

Det er et like stort problem at vi kjenner oss igjen i «Keiserens nye klær». Jubler du ikke for den nakne keiseren og godtar at han har usynlige klær, blir du regnet som dum. Klapper du ikke for klimapanelet og Paris avtalen, blir du regnet som uvitende, dum, og uten innsikt i farene som lurer. Det er akkurat det myndighetene i Europa har fått til. Ingen av oss våger å rope ut at Keiseren ikke har klær på.

Det som står i veien er blant annet: Grådighet, jag etter profitt, likegyldighet, søken etter etter makt og materielle goder, ondskap, manglende kjærlighet og omsorg for hverandre. Erstatter vi bare ett av de elementene med noe som er godt for oss alle, ser vi med en gang at det blir en betydelig bedring. Da redder vi ikke bare jorden, men også hele skaperverket.