FILMPREMIERER

«Gledelig jul:» Årets store julekomedie med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i spissen for et norsk stjernelag av kjente og kjære skuespillere. Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Det må manøvreres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet.

«Greta»: På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling framfor bortforklaringer. Og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner. I denne dokumentarfilmen følger vi Greta Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere.

«Jul på KuToppen»: Bykalven Klara skal feire jul på Kutoppen for første gang og har store forventninger til hva som møter henne der oppe. Skuffelsen blir stor da pappaen Mosk ikke bryr seg om jul, og ikke har gjort i stand noe som helst. Familie- og animasjonsfilm.

«Palm Springs»: Det er noe kjent med den følelsen av déjà vu som Nyles og Sarah møtes i et bryllup i Palm Springs. Etter en dramatisk kveld som blant annet inkluderer utroskap, episke taler og maskerte menn med pil og bue, blir de fanget i en tidsloop der de opplever den samme dagen om igjen og atter om igjen. De to gjør sitt beste for å skape mening i en tilværelse der handlinger ikke har langsiktige konsekvenser.

«Rafael – the Young Prodigy»: Denne dokumentarfilmen forteller historien om en ung kunstner fra Urbino gjennom en serie portrett av kvinner – inkludert en mor, venn, hemmelig elsker og kunde. Rafael (1483–1520) klarte å portrettere slående skjønnhet og får personligheten til å skinne gjennom objektets fysiske form. Takket være bidrag fra internasjonalt anerkjente eksperter kan vi bli bedre kjent med byer og steder hvor en av de største renessansemalerne hentet inspirasjon fra.

KONSERTER

Stord, fredag: Falturiltu-festivalen har holdt på i en uke. Den avsluttes med konsert med Atle Hansen og Bømlablues på Arena, med blant annet doo-wop-damene MaMa og Ragnar Hovland.

Stord, fre-lør: Trubadur Endre Olsen blir å høre på Osvald pub fredag. Lørdag har han med seg Åstein Tislevoll samme sted.

Haugesund, lørdag: “Venners Nærhet» er en konsert med to artister som også er nære venner. På scenen har Britt-Synnøve Johansen og Heine Totland har samarbeidet tett i forestillinger som bl.a. Les Miserábles, men de har også hatt utallige konserter sammen.

Karmøy, lørdag: På Ovenpaa i Kopervik er det støttekonsert for Zarah Angelica (4). Foreldrene hennes Bergljot Vea Larsen og Carl Fredrik Pedersen må bruke 15.000 kroner i medisiner til datteren som har en spesiell sykdom. Rags & Feathers står på scenen og spiller blant annet Cohen-låter.

UTSTILLINGER

Haugesund, fre-søn: Haugesund Billedgalleri viser for tiden «Høstutstillingen 2020» med kunstverk av 40 kunstnere fra hele landet. Arrangør er Haugesund kunstforening. Andre utstillinger i billedgalleriet er: «Thomas Kilpper – Atlantic Footprints», «Byen – rom for estetikk», og «I storm og stille – utvalg fra samlingen». Utstilling med grafikk av ungdom fra hele Vestlandet som var på workshop i oktober.

Kvinnherad, lørdag: Ny utstillinger åpner i Galleri G Guddal kort vei fra Rosendal. Elisa og Ida Helland-Hansen viser keramikk, bilder og tekstil.

Sveio, søndag: Galleri Ryvarden på Ryvarden fyr viser utstilling med bilder av Liv Sørvaag, både malerier og trykk. Den kan oppleves hver søndag til og med 29. november.

TEATER

Haugesund, søndag: Haugesund Teater hadde nypremiere torsdag på barneforestillingen «Ubåt». Hva skjer hvis all isen på jorda smelter? Kanskje vi må bo i ubåter? «Ubåt» er et splitter nytt stykke for barn, fullt av karakterer og stemningsfull musikk. Det er en fortelling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig. Gunnar Eiriksson står for regi, manus og musikk.

Haugesund, fre-lør: Karmøy Kulturskoles Musikalensemble viser «Shrek: The Musical» i Festiviteten denne helgen. Ensemblet består av 21 ungdommer, som skal sammen skape god eventyrstemning med sang- og dansenummer, kostymer og flott scenografi. Fantasikomedien er basert på animasjonsfilmen «Shrek».

Festivaler

Haugesund, fre-lør: Haugesund Prog-og Rock Festival går på Høvleriet. Tre band fredag: plateaktuelle Ring Van Möbius, Electric Eye, Longfield & Super Skeleton. Lørdag spiller disse: Airbag og Arabs In Aspic. Festivalen har en blanding av kortreiste band og rockeband fra Bergen og Trondheim.

Karmøy, fre-lørd: SILK-festivalen byr på som vanlig på et bredt spenn av arrangementer og forfatter. Både innen sakprosa og skjønnlitterære. På programmet står blant annet krimforfatter Agnes Matre, Odd Karsten Tveit, Vigdis Hjorth, Helene Uri, Helga Flatland, Nina Lykke og mange flere. Det er fotball-SILK, diverse workshop, musikk med Nils Økland, arrangementer for barn og mye annet. SILK startet torsdag med Tore Renberg.

ARRANGEMENTER

Haugesund, lørdag: ARTung tegneklubb i Haugesund billedgalleri har en workshop med musiker, illustratør og kunstner Isabel Eielsen. Det er også et tilbud for barn og utstilling.

Haugalandet, lørdag: Den store kinodagen arrangeres på kinoer over hele landet, blant annet Edda kino. Sjekk programmet på kinonettsidene.