Tankbil sperret deler av vegbanen

Artikkelen er over 1 år gammel

Påsketrafikken til fjells på E 134 gikk sakte i Stordalen tirsdag kveld. En tankbil med fiskeolje, som sto halvveis i grøfta, var årsaken. I 3-tiden i natt var veien åpen for normal ferdsel igjen.

DEL

ETNE: Vegtrafikksentralen (VTS) til Statens vegvesen opplyste at det er ved Lurasund, ca. 6 km øst for Etne sentrum tankbilen kjørte ut veien.

Det var redusert framkommelighet store deler av kvelden. Kun passasje for personbiler.

«Vegen er nå stengt og vil bli stengt i flere timer under bergingsarbeidet. Tungtrafikken stanses ved Etne og Fjæra når vegen stenges. Personbiler blir dirigert om Skånevik», meldte VTS klokken 22.38.

SISTE: Vegtrafikksentralen opplyser til Haugesunds Avis at tankbilen var fjernet i 1-tiden natt til onsdag. På grunn av skader på autovern var det manuell dirigering fram til klokken 3. Da var veien åpen for normal ferdsel igjen.

Uhellet førte til lange kødannelser på stedet..

– Uhellet har skjedd på en smal vegstrekning der tankbilen har måttet vike for semitrailer. Venting må påregnes, opplyser operasjonssentralen til politiet.

Brannmannskaper fra Etne stasjon rykket ut for å bistå like etter klokken 19.30. De var på plass før politi kom til stedet og tok kontroll.

Like før klokken 21 opplyste VTS at bilberger var på stedet og det var en bergingsbil nummer to på veg fra Haugesund.

Ifølge politiet inneholdt tankbilen fiskeolje.

Politiet kunne bekrefte at det ikke var personskader eller lekkasje fra bilens tank klokken 20.05.

DIRIGERER: Brannfolk fra Etne stasjon dirigerer trafikken.

DIRIGERER: Brannfolk fra Etne stasjon dirigerer trafikken. Foto:

Meldingen kom til operasjonssentralen i Sør-Vest politidistrikt klokken 19.20.

Artikkeltags