Jevnt løp i Etne

 Nok engang blir det jevnt løp i kampen om ordførervervet i Etne mellom Siri Klokkerstuen (Ap) og sittende ordfører Sigve Sørheim (Sp).

Nok engang blir det jevnt løp i kampen om ordførervervet i Etne mellom Siri Klokkerstuen (Ap) og sittende ordfører Sigve Sørheim (Sp). Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Som ved kommunevalget i 2007 går det mot jevnt løp mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet i Etne. I en ny meningsmåling utført for lokalavisa Grannar går begge partiene frem.

DEL

ETNE: Arbeiderpartiet hadde i 2007 en oppslutning på 28,3 prosent. Nå ligger oppslutningen på 30,9 prosent. Siri Klokkerstuen er partiets ordførerkandidat.

Del på Facebook

Hun innrømmer at hun synes det er vanskelig med meningsmålinger i disse tider.

— Selvsagt er det nasjonale strømninger. Jeg håper ikke folk bare er følelsesladde, men at resultatet er et uttrykk for verdivalg. Fremgangen er i alle fall et fint utgangspunkt for valgkampen, og vi ser at mange velgere er fornøyde, sier Klokkerstuen til Grannar.

Utfordring

Ordfører Sigve Sørheim og partiet hans Senterpartiet er også fornøyd med den nye meningsmålingen, selv om det er noen få prosent nedgang siden valget i 2007.

Da fikk partiet hans en oppslutning på 27.6 prosent. I målingen for august har partiet en oppslutning på 25,4 prosent i Etne.

- Dette synes jeg er veldig bra. At Arbeiderpartiet har gode målinger er ikke overraskende i forhold til det som har skjedd, sier Sørheim.

Sammenlignet med resultatet av valget i 2007, mister Sp ved denne målingen ett kommunestyremandat mens Ap får ett.

— Det er klart det er en utfordring for oss framover. Men vi gjorde et kjempevalg sist og gikk frem fra tre til seks mandat.

Han ønsker ikke å kommentere om kampen om ordførerervervet nå vil stå mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet?

— Velgerene får avgjøre hvem som skal bli ordfører, sier Sørheim.

Artikkeltags