GARDERMOEN: Mandag landet skåneviksbuen på Gardermoen etter det som ble en litt skuffende opplevelse i Mellom-Europa og Tour de Ski.

Det var tidlig klart at det ble vanskelig å følge opp fjorårets 2. plass. Jespersen endte på 9. plass. Ingen katastrofe, men som han sier selv:


– Ikke det jeg hadde håpet på.


Jespersen blir nå værende på Gardermoen et par dager før han reiser hjem til familien i Trondheim.


– Kroppen er litt nedkjørt og derfor ekstra mottakelig for basiller. Jeg får ikke lov til å reise hjem før kroppen er restituert, forteller Jespersen.


Med en datter i barnehagealder svirrer det jevnt og trutt noen basiller i luften hjemme hos Jespersens, like ved Granåsen i Trondheim.
Han mistet flere uker med trening i høst på grunn av sykdom, og ser ikke bort fra at det kan være årsaken til at toppformen ennå ikke har åpenbart seg.

– Jeg er i hvert fall ikke i samme form som jeg var på samme tid i fjor, konstaterer 31-åringen fra Skånevik.


Nå ser han fram til en god treningsperiode hjemme i Trondheim, og håper det kan utløse friskere fraspark.
– Du blir mentalt sliten av Tour de Ski med mange renn på få dager. Nå skal det bli godt bare å konsentrere seg om trening noen uker, sier Jespersen.


Han står over verdenscupen i Rybinsk (Russland) i slutten av neste uke.


Neste konkurranse blir NM på Røros siste uken i januar. Da skal Jespersen vise at han er verdig en plass på laget som skal gå 15 km fri i VM i Falun 25. februar. Jespersens favorittøvelse.


Norge har fem plasser på den øvelsen i VM, inkludert tittelforsvarer Petter Northug.
Martin Johnsrud Sundby er selvskreven. Jespersen burde ligge godt an. De andre mest aktuelle er Anders Gløersen, Finn H. Krogh og Sjur Røthe.


– Jeg tror jeg er inne på laget per i dag, sier Jespersen, vel vitende om at en god 15 km i VM også kan bety stafettetappe i Falun.