– Du vet aldri, vi kan overraske

UNNA VEI, HER KOMMER JEG: - Det var en opplevelse, sier Bjørn Inge Utvik om å kvalifisere seg til Europaligaen, som sikrer Sarpsborg 08 minst 50 millioner kroner. Noe av dette drypper også på spillerne.

UNNA VEI, HER KOMMER JEG: - Det var en opplevelse, sier Bjørn Inge Utvik om å kvalifisere seg til Europaligaen, som sikrer Sarpsborg 08 minst 50 millioner kroner. Noe av dette drypper også på spillerne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørn Inge Utvik tror Sarpsborg 08 kan fortsette å overraske i gruppespillet i Europaligaen.

DEL

FOTBALL: – Det er det største jeg har vært med på.

Det er dagen derpå, og Bjørn Inge Utvik er for lengst hjemme etter torsdagens bragd i Israel, der Sarpsborg 08 kvalifiserte seg til gruppespillet i Europaligaen.

– Det var en av grunnene til at jeg valgte Sarpsborg, selv om jeg ikke trodde at vi skulle komme til gruppespillet. Men det er helt fortjent, sier Utvik, som også var aktuell for FKH.

– En fin gruppe

Fredag var det trekning. Mens Alexander Søderlund og Rosenborg fikk Celtic, Salzburg og Leipzig, havnet Sarpsborg 08 i samme gruppe som Malmö, Genk og Besiktas.

– Det er en veldig fin gruppe, sier Utvik, som kanskje gleder seg mest til bortekampen i Tyrkia mot gruppefavoritten Besiktas.

– Det er den stadion som har målt høyest desibel, så det blir nok en opplevelse, sier han.

Selv tror den tidligere FKH-spilleren at Sarpsborg 08 kan overraske.

– Blir bare en bonus

– Det blir beintøft, men vi har en sjanse mot alle på hjemmebane. Du vet aldri, vi kan overraske. Vi må bare spille vårt spill, sier Utvik.

Han er ikke redd for at gruppespillkampene i Europaligaen vil gå utover lagets medaljesjanser i Eliteserien.

– Vi har spilt to kamper i i uken i åtte uker nå. Europaligaen blir bare en bonus, og vil gi mer energi enn det tar, sier Utvik.

De to beste lagene i hver gruppe er videre i turneringen. Lag nummer tre og fire er utslått.

Artikkeltags