Gå til sidens hovedinnhold

Evakuerer etter røykutvikling i gjenvinningsanlegg

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet iverksetter evakuering etter røykutvikling fra anlegg i Fitjar.

FITJAR: Politiet fikk melding om brannen i gjenvinningsanlegget til Sunnhordland Interkommunale Miljøverk IKS, Svartasmoget klokken 6.30.

Ifølge nødetatene på stedet brant det i et lager med blant annet eternitt.

– Røyk og nedfall kan være helsefarlig, og publikum bes holde seg vekke fra området, opplyste politiet.

Det er ingen beboere i nærheten, så evakuering har foreløpig ikke vært nødvendig.

– To ansatte som var på vei til anlegget, ble stanset. Det brenner med åpne flammer og røyk som går rett opp, sier operasjonsleder Steinar Knudsen i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

– Det er varmgang i eternitten, så dette kan ta litt tid, sier Knudsen.

Klokken 8 fredag kunne politiet melde at brannen var slukket, men at var fortsatt arbeid på stedet. De ansatte ble da sendt inn i området for å bistå brannvesenet, men det skulle ikke vare lenge.

SISTE: Endringer i vindretningen fredag formiddag gjør at politiet nå evakuerer seks ansatte ved et oppdrettsanlegg ved Storevikholmen, opplyser politiet klokken 09.17.

I tillegg får åtte-ti beboere anmodning om å lukke vinduer og stenge ventilasjon. En gravemaskin bestilles for å grave ned deponiet.

Eternitt

Eternitt er registrert varemerke for en rekke asbestsementprodukter. Eternitt ble tidligere særlig brukt til plane og korrugerte kledningsplater for vegger og tak, til rør og til ventilasjonskanaler. Materialet brukes ikke lenger i Norge på grunn av kreftfaren ved asbest.

Kommentarer til denne saken