Gå til sidens hovedinnhold

Fant muggsopp og «flåsete» kommentar på loftet: – Fikk 200 000 kroner i avslag

Artikkelen er over 1 år gammel

«Til de som kommer etter oss. Vi har ikke lagt disse sponplatene. Det var en idiot før oss.» Disse ordene på en sponplate på loftet i en tomannsbolig, kostet nylig en husselger 200 000 kroner.

HAUGESUND: En boligkjøper i Haugesund har fått medhold i Finansklagenemnda etter at det ble funnet muggsopp i tomannsboligen han kjøpte i 2017.

Det viser en avgjørelse fra Finansklagenemnda som DN.no først omtalte.

– En «flåsete» kommentar

Etter å ha overtatt tomannsboligen fra 1961 i januar 2018, fikk kjøper mistanke om muggsopp på loftet. Fagkyndige konkluderte med at utførelsen av isolasjon og lufting ved innredningen av loftsrommet var mangelfull, og kjøper tok derfor saken til Finansklagenemnda.

Saken ble behandlet tidligere i juni.

– I forbindelse med riving av konstruksjonen, ble det avdekket at det på en sponplate var skrevet «Til de som kommer etter oss. Vi har ikke lagt disse sponplatene. Det var en idiot før oss.», skriver Finansklagenemnda i sin behandling av saken.

I salgsoppgaven var det opplyst at boligen hadde et loft som selger innredet i 2014. Dette ga ifølge nemnda en klar forventning om at hele innredningen var av nyere kvalitet, utført av selger.

Selger innrømte til Finansklagenemnda at det var han som hadde skrevet teksten på sponplatene.

– En «flåsete» kommentar, absolutt, men den sier på ingen måte at vi hadde kjennskap til feil i takkonstruksjonen. Noe vi ikke hadde. Da de nye platene skulle legges utenpå de gamle, var det vanskelig å få lagt platene. Årsaken til dette var at sponplatene ikke var, i mine øyne, «pent» satt opp, noe som gjorde det vanskelig å feste panelplater for en ufaglært som meg selv, forklarte den tidligere huseieren.

Skulle ha opplyst om

Selger har hevdet overfor Finansklagenemnda at han aldri hadde hatt kjennskap til hva som har vært bak de opprinnelige sponplatene, ei heller mistanke om at det skulle vært noe fuktskade eller andre feil.

I sin vurdering legger Finansklagenemnda vekt på at selv om selger ikke nødvendigvis kjente til muggsoppen, indikerer teksten på sponplatene at han både forsto at innredningen av loftet var gjort ved noens egeninnsats, og at kvaliteten på det som var blitt gjort var mangelfull.

– Dette er noe selger skulle ha opplyst om, mener nemnda og avgjorde enstemmig at kjøper må få et prisavslag på 200.000 kroner.

Selger hadde boligselgerforsikring da boligen ble solgt, og det er derfor forsikringsselskapet som må punge ut de 200.000 kronene.

Kommentarer til denne saken