Til tross for en svak sesongåpning har Avaldsnes sitt damelag aldri fått mer omtale i rikspressen enn nå. Og årsaken heter John Arne Riise.

Denne tidligere storspilleren fra Ålesund, med en fortid i Liverpool og Roma, har satt farge på hele den lille Karmøy-bygda. Og da betyr et tap og flere på banen mindre. For dette er god reklame for hele kommunen, ikke minst for turistnæringen.

Og selv om Avaldsnes I. L. har gjort sitt for å skjerme Riise, vil han fremdeles figurere i mediene. For ingen kan ta fra ham kjendisstatusen. Fargeklatten er fremdeles godt stoff for media. Det burde også ledelsen i Karmøy-klubben forstå. Og la han få tale fritt med journalistene.

Fotball damer har hatt en viss utvikling de siste årene. Avaldsnes har blant annet spilt europacup for flere tusen tilskuere på Haugesund stadion. Men ellers er det fremdeles tynt med tilskuere på kampene. Det er FK Haugesund som trekker folk her på Haugalandet. Men med Riise på sidelinjen kan også Avaldsnes få flere tilskuere enn de noen gang har hatt. Men da må også ledelsen forstå markedsverdien av å ha ham der.

Det er ikke hver dag - eller år - det kommer en tidligere verdensstjerne til Avaldsnes. Det er det nå. John Arne Riise var en av verdens beste sidebacker en gang, og er en av få norske fotballspillere som har vært med å vinne Champions League.

Derfor er det viktig å bruke ham for alt det han er verdt, og ikke gi ham munnkurv.