ROSA SLØYFE: Hvert år i oktober går Rosa Sløyfe-aksjonen av stabelen.

I år er søkelyset på tidlig oppdagelse av brystkreft. Jo tidligere sykdommen oppdages, desto bedre blir prognosen, og behandlingen blir mer skånsom.

Årets Rosa Sløyfe-løp arrangeres i Haugesund 5. oktober. Aksjonen starter lørdag 1. oktober, og Brystkreftforeningen Haugaland skal ha stand rundt omkring på hele Haugalandet.

Coop er en av seks hovedpartnere for Rosa Sløyfe-aksjonen, og bidro i fjor med over ti millioner kroner. Det var ny rekord.

– Jeg er veldig stolt av at vi, tradisjonen tro, donerer inntekter til Rosa sløyfe-aksjonen. Kreftsaken påvirker dessverre altfor mange av oss og jeg er derfor stolt av at vi i Coop er en såpass stor bidragsyter i kampen mot kreft, sier regiondirektør Trygve Vikse i Coop Sørvest.


Les også

For snart to år siden fikk Aashild den dramatiske beskjeden: – Skjønte det med en gang

Gir prosenter

I oktober vil Coop-butikkene farges rosa i solidaritet med brystkreftrammede. Noe som blir nytt av året, er at man kan velge å støtte saken med et valgfritt beløp i de selvbetjente kassene. Årets designsløyfe vil bli satt ved kassene for kjøp.

– Salget av donasjonsvarene går uavkortet til Rosa sløyfe-aksjonen. Vi gleder oss til å farge butikken rosa, og synes det er fantastisk at vi gjennom flere tiltak bidrar til årets aksjon, sier Vikse.

Rent praktisk blir det rosa plakater og andre utsmykninger av butikkene som blir rosa.

Butikkene vil ha en rekke varer, spesielt innen hygiene, hvor en prosentandel går til aksjonen.

Én prosent av alt salg av fersk frukt, bær og grønnsaker doneres bort. Nesten halvparten av donasjonen i fjor kom fra denne ordningen, opplyser Coop.

– Det blir godt synlig for kundene, og varene vil bli godt merket, sier Vikse.

Bildeserie

Disse deltok i Rosa Sløyfe-løpet