TYVERI: – Vi sjekket ikke postkassen lørdag eller søndag. Men da jeg sjekket den mandag morgen lå det en konvolutt som var revet i stykker.

Det forteller Grete Bjelland (47). Hun er moren til en 15-åring som feiret konfirmasjon denne helgen. Noe som var hektisk.

Nå ved postkassen tenkte Bjelland først at det muligens var ektemannen som i all hast hadde åpnet et brev og stukket det oppi igjen på vei til jobb. Men nei.

– Da jeg så nærmere på det, så jeg at det var et konfirmasjonskort også oppi, forteller hun.

Fikk bange anelser

Noe som ga bømlingen bange anelser. Hun hadde ikke lyst, men sendte SMS til avsenderen og spurte om det hadde ligget noe utenom kortet oppi konvolutten.

– Og hadde det. Men konfirmasjonsgaven var borte vekk, sukker Bjelland, og fortsetter: – Det er ikke store pengesummer det var snakk om, men det var jo ikke derfor jeg ble sint og lei meg. Det var på grunn av handlingen. Det dårlig gjort å stjele en sånn ting.

Stusser

Bjelland bor landlig til i Urangsvåg på Bømlo. Hvem som har tatt gaven, aner hun ikke. Bjelland spekulerer på om det har vært barn på ferde, men synes det også virker usannsynlig. 47-åringen stusser over at tyven lot konvolutten og kortet ligge igjen.

– Her har personen revet opp brevet, tatt med seg pengene og så lagt brevet tilbake. Hadde vedkommende tatt det med seg, så hadde jo ikke vi merket noe, sier hun.

Nå har hun satt hengelås på postkassen.

– Du tror du kan stole på folk, men det kan vi visst ikke, sier hun.

Skjer fra tid til annen

Vaktsjef ved Haugesund politistasjon, Håkon Tornes, forteller at tyveri fra postkasser skjer fra tid til annen.

– Vi har hatt tilfeller hvor kjenninger av politiet går i postkassene og stjeler ting. Men det er en stund siden jeg hørte om det sist, sier han.

Tornes synes det er synd at folk må sette lås på postkassene.

– Men man må også tenke seg som om før man legger penger i postkassene. Det er veldig leit for ham som skulle få gaven, avslutter han.