Sveio utfordrer Tysvær i kampen om plassering av nytt fengsel

Slik kan et nytt fengsel se ut. Her er Bergen fengsel plassert inn på Ekrene ved Fv47.

Slik kan et nytt fengsel se ut. Her er Bergen fengsel plassert inn på Ekrene ved Fv47.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SVEIO: Neste mandag samles formannskapet i Sveio til et ekstraordinært møte i forkant av kommunestyremøtet. Saken de skal fremme er fengslende. Sveiopolitikerne ønsker å kaste seg inn i kampen om å få et nytt, framtidig fengsel på Haugalandet plassert i sin kommune. Torsdag lanserte Aksdal Næringspark AS sine tanker om nytt fengsel lokalisert i Tysvær.

– Vi jobbet med fengsel i mange år. Har i den siste kommuneplanen lagt inn tre mulige fengselstomter. Vi ønsker på det ekstraordinære formannskapsmøte å få på plass et formelt vedtak slik at vi kan begynne prosessen snarest mulig, sier Lars Einar Hollund, leder av Sveio Høyre.

Målet er å få satt ned en politisk- og administrativ arbeidsgruppe som får i oppgave å utrede et mulig fengsel i Sveio. Tidligere har kommunen laget en overordnet plan, nå skal detaljene på plass.

– Nå har vi tatt fotavtrykket til Bergen fengsel og plassert det på Ekrene, for å vise at her er det rikelig med plass, området er ferdig regulert og at det er bare til å sette i gang, sier Hollund.

– Hvorfor er Sveio den beste plassen for nytt fengsel?

– Vi mener Sveio er vesentlig bedre egnet enn Tysvær fordi et nytt fengsel skal dekke tingrettene både i Haugesund og på Stord. Da er det best at fengselet ligger midt imellom disse. Politisk er politikerne i Sveio enige om dette. Nå ønsker vi bare å legge et stort trykk på dette, sier Hollund.

Artikkeltags