Drar til Oslo for å prate om fengsel

Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag stiller en delegasjon fra Sveio kommune i Oslo for å ta opp viktige politiske saker: Nytt fengsel i regionen og Vikingland.

DEL

SVEIO: – Den viktigste saken er fengsel, sier Sveio-ordfører Jorunn Skåden (Ap).

På turen til Oslo har ordføreren med seg varaordfører Ruth Eriksen (Frp), Lars Einar Hollund (H) og leder Linn Therese Erve i hovudutval teknisk/næring i kommunen.

Sveibuene skal møte Hordalands-benken på Stortinget, noen politikere fra Rogaland og Kari Henriksen (Ap) i justiskomiteen for å presentere kommunens tomtealternativ på Ekrene for nytt fengsel.

Skåden er kjent med det ferske utspillet om å plassere nytt fengsel i Haugaland næringspark på Gismarvik (se sak under).

– Det utspillet er som forventet. Vi har visst at Tysvær har spilt inn tomt til nytt fengsel. Vi skal gjøre jobben med å peke på vårt alternativ i Sveio. Heldigvis er det ikke vi som skal vedta plassering av et nytt fengsel i regionen, sier ordføreren.

Hun mener at Ekrene-alternativet kommer veldig godt ut på bl.a. kriteriene om nærhet til nærmeste by og transportkorridorer.

Sveibuene skal også møte Ap-politikerne Ruth Grung og Hege Haukeland Liadal, bl.a. for å diskutere planene om å etablere et Vikingland.

Artikkeltags