Verdens første ferje med trådløs lading legger fra kai

Systemet er konstruert for å overføre effekter i megawatt ytelse og vil med høy pålitelighet overføre energi på avstander på mer enn 50 centimeter mellom de to ladeplatene som er plassert på kaien og integrert i skipssiden.

Systemet er konstruert for å overføre effekter i megawatt ytelse og vil med høy pålitelighet overføre energi på avstander på mer enn 50 centimeter mellom de to ladeplatene som er plassert på kaien og integrert i skipssiden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På Stord er det tatt banebrytende skritt på veien mot autonomisering av kystsjøfarten. Torsdag legger MF «Folgefonn» fra kai, som verdens første ferge med automatisk anløp.

DEL

STORD: På bilferja MF Folgefonn, som går fra Jektevik til Huglo og Hodnanes, Tysnes, har selskapene Wärtsilä og Norled de siste ukene installert og testet et nytt system for «Auto docking», såkalt automatisk anløp.

Det nye systemet gjør at fergen legger til kai av seg selv, under overvåkning av kapteinen på brua. I september skrev Haugesunds Avis om prosjektet, og nå er de autonome skipene snart på plass.

I den anledning inviterer partene i prosjektet til pressekonferanse ombord på ferja MF «Folgefonn» torsdag.

Artikkeltags