TEKNOLOGI: De fleste Altibox-kundene har fått tilbake internettet, men problemer i store deler av Europa og USA fører til at enkelte nettsteder fremdeles er trege.

– Nå har vi greid å optimalisere nettet som gjør at de fleste kundene har fått internettet opp igjen, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til NTB.

– Men underleverandøren som leverer i hele Europa og USA, har fortsatt problemer. Dermed kan enkelte nettsider slite, sier han.

Det er en større europeisk leverandør av fiberoverføring mellom land som har store tekniske problemer. Dette førte til problemer blant annet for Altibox' rundt 618.000 kunder i Norge som søndag ikke kom seg på internett.

– Vi kan ikke si at alt fungerer over alt, men det har ordnet seg for mange, sier Veggeland.

– Lokale utslag

Direktør for kommunikasjon og kundetjenester i Haugaland Kraft, Gunn Margareth Lassesen, sier det fremdeles kan være lokale utslag som gjør at enkelte opplever tregt internett.

– Det kan fortsatt være forsinkelser og redusert hastighet ettersom problemet ikke er helt løst ennå. Enkelte utenlandske nettsider vil være utilgjengelige, og mange kan også oppleve at det tar lenger tid enn normalt å restarte hjemmesentralen dersom man prøver på det, sier hun, og forsikrer at det jobbes på spreng for å ordne problemene.

– Vi håper alt er som normalt snart, sier hun.