De første Amandaene er delt ut

Haugesund  20150815.
Harald Mæle fikk lørdag ettermiddag Amandakomiteens Gullklapper under del 1 av av Amandaprisutdeligen i Haugesund.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Haugesund 20150815. Harald Mæle fikk lørdag ettermiddag Amandakomiteens Gullklapper under del 1 av av Amandaprisutdeligen i Haugesund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I Haugesund Rådhus ble første del av Amanda-utdelingen avviklet i ettermiddag. Amandakomiteens Gullklapper gikk til norsk films dubbemester Harald Mæle, som først og fremst er kjent for sine mange stemmer i Disneys klassikere.

DEL

HAUGESUND: Den norske filmfestivalen og Amandakomiteen er stolte av å presentere årets første Amandavinnere:

Beste foto

Simon Pramsten - Her er Harold

Beste klipp

Christoffer Heie og Ida Kolstø – Den tilfeldige rockestjernen

Beste musikk

Nicholas Sillitoe –  Dirk Ohm  -  Illusjonisten  som forsvant

Beste lyddesign

Fredric Vogel og Petter Fladeby -  Børning

Beste produksjonsdesign/scenografi 

Peter de Neergaard – Beatles

Beste visuelle effekter

Morten Moen og Tine Teigene Dalen – Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama

Beste kortfilm

Bunker – Vibeke Heide

Beste utenlandske kinofilm 

Leviatan – Andrey Zvyagintsev, distributør Arthaus

Amandakomiteens Gullklapper 

Harald Mæle

Komiteens begrunnelse: «Prisvinneren startet sin karriere tidlig på 70-tallet som produsent i NRK, og har siden arbeidet innen en stor, men lite anerkjent del av den norske film- og tv-bransjen. I tillegg til et utall tv-serier, har han gjennom årenes løp vært delaktig i mer enn ett hundre norsktalende kinofilmer, som igjen har hatt et titalls millioner seere. Det finnes knapt den husstand i Norge uten filmer i hylla som han har vært med på å produsere.

Gjennom sin høye kvalitet, nyter norsk dubbing i dag stor respekt hos internasjonale film- og tv-produsenter, og dette skal prisvinneren ha størstedelen av æren for. Med sine nærmere førti år i bransjen som stemmeregissør, oversetter og dubbeskuespiller, er prisvinneren selve grunnfjellet i norsk dubbing.  Han har vært mentor og inspirator for flere generasjoner skuespillere, regissører, oversettere, lydteknikere, koordinatorer og andre som er involvert i å lage norske versjoner av utenlandske filmer. Amandakomiteens Gullklapper 2015 går til Harald Mæle.»

(Amandakomiteen har to hederspriser hvorav den ene er "Gullklapperen". Denne går hvert år til en i bransjen som over tid har utmerket seg innenfor sitt fagfelt).

Artikkeltags