SKRIVEKONKURRANSE: 144 tekster ble sendt inn til redaksjonen i skrivekonkurransen som Haugesunds Avis i vår har arrangert sammen med Rikssamlingsjubileet.

Juryen har plukket ut sju av tekstene til finalerunden, der våre lesere nå skal stemme fram én vinner som får teksten hugget i stein, og et gavekort på 1.000 kroner.

Det er ikke bare vinneren som blir belønnet i denne konkurransen. Også du som stemmer – og de som har bidratt med tekster som ikke kom til finalerunden – er med i trekningen om ytterligere fire gavekort på 1.000 kroner.

Her kan du stemme

Reglene i skrivekonkurransen var enkle: Deltakerne kunne skrive hva de ville, så lenge de ikke brukte mer enn 100 tegn.

Reglene i avstemningen er vel så enkle: Vi tillater én stemme per person hver dag. Ekstrastemmer blir slettet. Avstemmingen ligger ute til fredag 27. mai.

Dette er bidragsyterne som er i finalen:

* Gitte O. Bjørge

* Katarina Edvinson

* Gunnhild Ingrid Folgerø

* Tina Totland Jenssen

* Kristian Mateo Norheim

* Njål Harald Steine

* Nina Ådland

Hvem som har skrevet de forskjellige tekstene forblir en hemmelighet fram til vinneren er kåret.

Du kan stemme i skjemaet her:

– Forskjellige favoritter

Juryen har bestått av ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis, Avaldsnesprosjektets leder Marit Synnøve Vea og student, musiker, tekstforfatter, tegneserieskaper og slam-poet Linn Isabel Eielsen.

– Det var mange fine innlegg. Da jeg plukket ut mine favoritter, så jeg etter tekster som sa noe om vår tid og samtidig pekte framover og/eller bakover. Det var en vanskelig utvelgelse, og vi i juryen hadde i utgangspunktet plukket forskjellige favoritter. Men vi klarte å bli enige om sju tekster vi mener kan fortjene å bli hugget i stein, forteller redaktør Einar Tho.

Rikssamlingsjubileet arrangeres fra 9. til 19. juni i vertskommunene Haugesund, Karmøy, Stavanger og Sola.

Det er blitt arrangert skrivekonkurranse både i nord- og sørfylket – i sør i samarbeid med Stavanger Aftenblad, i nord altså sammen med Haugesunds Avis.

Rikssamlingsjubileet

* Jubileet feires i forbindelsen med at det i år er 1.150 år siden slaget ved Hafrsfjord skal ha funnet sted.

* Det var i år 872 Harald Hårfagre beseiret sine motstandere og ble Norges første rikskonge.

* Rikssamlingsjubileet skal feires i kommunene Sola, Stavanger, Karmøy og Haugesund.

* Jubileet foregår i perioden 9. til 19. juni. Hovedprogrammet her i nordfylket finner sted lørdag 11. og søndag 12. juni.

* Kommunene Haugesund og Karmøy har sammen med Sola og Stavanger bidratt med én million kroner hver til finansieringen av jubileet.

* I tillegg har Rogaland fylkeskommune bevilget 1,5 millioner kroner, staten én million og sponsorer 2,1 millioner.