Gå til sidens hovedinnhold

Fjols til fjells i vinterferien?

Artikkelen er over 1 år gammel

Bodil Niska er på plass under Lørdagsjazzen. Ellers er det litt av hvert på få med seg før vinterferien starter, for de heldige.

FILMPREMIERER

«THE CALL OF THE WILD – NÅR VILLDYRET VÅKNER»: Et villmarkseventyr for hele familien, basert på Jack Londons klassiske roman «Når villdyret våkner» om hunden Bucks utrolige reise i Alaska. Med en blanding av live-action og animasjon bruker «Call of the Wild – Når villdyret våkner» banebrytende visuelle effekter og animasjonsteknologi for å bringe dyrene i filmen til live.

«FJOLS TIL FJELLS»: Dette er en oppfølger til og inspirert av originalfilmen fra 1957. Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon. Den unge og altfor serviceinnstilte hotellresepsjonisten Poppe må brått og uventet ta ansvaret for hele hotellet gjennom den hektiske påskeuken. Det oppstår umiddelbart kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til påskeferie.

«LOTTE OG DRAGEJAKTEN»: Lotte er tilbake med et nytt og opplevelsesrikt eventyr. Lillesøster Roosi er med, selv om hun egentlig er altfor liten til å utforske en verden der magiske hendelser venter rundt hver eneste sving. Det tar ikke lang tid før de to blir del av et virkelig eventyr. Animasjons- og barnefilm.

«RICHARD JEWELL»: Clint Eastwood gir oss en sann og urovekkende historie om terrorangrepet under OL i 1996. Sikkerhetsvakten Richard Jewell blir hyllet som en helt når han oppdager en bombe i Centennial Park, men får livet sitt ødelagt av en heksejakt startet av journalister som omtaler ham som terrormistenkt. Clint Eastwood var en av de store skuespillerne før han markerte seg som regissør.

KONSERTER

LUNSJKONSERT I

TYSVÆRTUNET

Tysvær, fredag: Glenn «Glennen» Rand kommer opprinnelig fra Horningdal, men er i dag bosatt på Førland. Han har lunsjkonsert i Tysværtunet. Til daglig jobber han som lærer på Frakkagjerd ungdomsskole og er småbarnspappa. Første album og singel ble utgitt i 2019, og 17. januar kommer den nye singelen «Mine Auge Lukka». Med på scenen på lunsjkonserten er Lars Johannes Liknes og Andreas Petersson.

ELLE MELLE PÅ FLYTTEN

Haugesund, fredag: Elle Melle er nå aktuelle med albumet «Røvar», og gleder seg endelig å komme til Haugesund igjen. Og for første gang på musikkscenen Flytten. Selv beskriver Elle Melle seg som Norges kanskje mest kjente, ukjente band. Men med store radiohits som «Frokost på kafé», «Ikkje vekk meg når du går», «Ser du då at eg e din», «På denne tiå her i fjor», har nok de fleste hørt bandet.

TROND KALLEVÅG HANSEN MOSTER AMFI Bømlo, fredag: Trond Kallevåg Hansen framfører «Bedehus & Hawaii» i Moster Amfi. Kallevåg Hansen har bømloblod i årene og laget et bestillingsverk for Sildajazz i Haugesund i 2018. Med blant strengekunstner Geir Sundstøl i orkesteret. Verket fikk navnet «Bedehus & Hawaii» og refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos besteforeldrene sine på Bømlo, hvor bedehuset og musikken sto i sentrum.

LØRDAGSJAZZEN

Haugesund, lørdag: Bodil Niska har sin egen bodega under Sildajazzen og pleier å ha fulle hus. Lørdag 22. februar kommer hun til Høvleriet og Lørdagsjazzen med et knippe dyktige musikere. Niska byr på kammerjazz med spilleglede og har med seg disse musikerne: Magne Arnesen piano, Stig Hvalryg bass og Marcus Lewin trommer.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Den britiske saksofonisten Andy Sheppard til Stord for å spille sammen med Espen Eriksen Trio. Trioen er regnet som en av de beste innenfor melodisk jazz, og er spesielt kjent for sine vakre, lyriske komposisjoner og stemninger. De har turnert verden rundt og de fire albumene, utgitt på plateselskapet Rune Grammofon, har fått solide kritikker.

COUNTRYFEST 2020

Haugesund, lørdag: Gunslingers og Plumbo står på samme scene i Scandic Maritim Hall.

PITTERS KAFÉ

Haugesund, lørdag: 2nd Generation spiller på Pitters Kafé.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLED- GALLERI Haugesund, fredag: I Haugesund Billedgalleri er det utstillinger med Jan Terje Rafdal (maleri, kulltegning og grafikk) og Trude Hisdal (maleri og foto) i regi av Haugesund kunstforening. Det er 15 år siden Rafdal hadde separatutstilling i Billedgalleriet. Denne gang viser han landskap med snøsmelting.

GALLERI GIGA

Stord, lørdag: Øyvind Hjelmen åpner sin utstilling «Moments Reflected» i Galleri Giga. Hjelmen har arbeidet med fotografi som uttrykksmiddel i mer enn 25 år, og har spesialisert seg på svart-hvitt bilder håndlaget i eget mørkerom. Utstillingen står fram til 21. mars. I løpet av utstillingsperioden blir det også invitert til boklansering og samtale mellom Hjelmen og Per Olav Kaldestad, som sier blant annet om bildene hans: «Noko kjem til syne, liksom for fyrste gong, eller for siste gong. Alltid forunderlig.»

VINTERUTSTILLING

Bømlo, søndag: Bømlo Kunstlag åpner ny utstilling med Anne Kristin Ferking i Bømlo kulturhus. «Ei tid på jorda» heter utstillingen som står til 3. mars.

KARMSUND FOLKEMUSUM

Haugesund, lør-søn: Lørdag arrangeres familieverksted i regi av Haugesund husflidslag. Vi tover packman og kuler til nøkkelring. Alle hjertelig velkommen, skriver museet. Andre utstillinger: «Fra jord til bord -landbruket på Haugalandet fra 1650-1900», «Byen som gikk i land – byhistorisk utstilling», «Sjøfart og fiske» og «Heim og nærmiljø».

SCENE

«ARE KALVØ – HYTTEBOK FRÅ HELVETE»

Bømlo, fredag: Are Kalvø drar videre med forestillingen sin om det å – mer eller mindre mot sin vilje – dra på hytteturer og til fjells. Forestillingen «Hyttebok frå helvete» blir vist i Bømlo kulturhus. Den baserer seg på boka med sammen navn, ei morsom og litt sint bok om vår tid og vårt merkelige forhold til naturen.

TEATER

«FANT PÅ I FARTA»

Haugesund, lørdag: Det er premiere på første forestilling av Fant på i Farta, Haugesund Teaters månedlige barnetilbud dette året. Dette er improvisasjonsteater som vekker fantasien til både store og små. Forestillingen er også den første noensinne som spilles på Haugesund Teaters nye scene, HAUT Scene, i Smedasundet 98. Kjerneensemblet består av Nina Sele, Håkon Karoliussen og Janna Kari Kvinnesland.

ARANGEMENTER

PÅ FREDAG! Haugesund, fredag: Byvandring og pubbesøk med På Fredag! Mads Ramstad står for guidingen.

Kommentarer til denne saken