Kvinnelige politikere som meg selv inkludert, har en politisk interesse i den satsningen som nå skjer i regi av FKH. Satsningen presenterer en initiativ til likestilling, som spillerne selv er nødt til å være med og utvikle videre for at det i hele tatt skal være mulig å etter hvert prestere på toppnivå.

FKH må ha med seg at vinnerskaller kommer med konkrete tilbakemeldinger om hva som vil funke og ikke for seg selv, og for fellesskapet.

FKH må søke etter vinnerskaller som aldri gir seg og som alltid vil gjøre ting bedre.

Vi har en kjærkommen spiller på Norges kvinnelandslag i fotball, som nettopp har meldt sin interesse etter å ha vært ute i en lengre periode. Det å være tydelig, trenger ikke alltid å være enkelt. Det er likevel best å være det, da får du mer ut av den jobben du skal gjøre og mer gnist til å fortsette uansett hva du møter.

I idretten som i politikken ser vi at det som skjer på det nasjonale nivået påvirker på det lokale nivået. Det blir politikk når når kvinne og herrelandslaget i fotball ikke blir møtt med de samme kriteriene når de har behov for å kommunisere rundt sitt eget bidrag. Det er en jobb som skal gjøres og du som arbeidstaker har krav på å bli hørt.

Det er en fascinerende diskusjon som er på gang; at de aller, aller beste både på kvinne- og herresiden i fotball skal kunne få ha mer å si enn de andre. Det å tåle at alle ikke er enere, det krever sin vinnerskalle både for den som er best og for dem som ikke er det. Denne debatten hører til idretten, politisk blir det viktig å tenke likestilling.

Se til toppidrettsutøvere som går på Olympiatoppen, hva er det som skal til politisk for at vi på Haugalandet skal kunne holde på våre vinnerskaller som må kombinere både jobb og utdanning?

FKH damer er ikke der ennå at de kan satse alt på ett kort, de må også tenke på utdanning og kanskje se Haugesund som sitt hjem uansett? Vi er like avhengig av at vinnerskaller på det nivået FKH presenterer nå, blir og ser at de kan være med og utvikle det som aldri har blitt gjort før her i Haugesund. Dette er en drøm samtidig som det er historisk og det er kun vinnerskaller og talenter som kan løfte FKH damer i det videre.

Samtidig med dette må FKH damer huske at de representerer noe større, viljen til å være med og endre og bane vei for andre unge kvinnelige talenter, vi kvinnelige politikere skal være med og løfte på det vi kan og så heier vi på dere som er på ballen.