Senket gamletreneren med klassekontringer

MATCHVINNER: Haugesunds Martin Samuelsen (bak) og Haugesunds Bruno Leite jubler etter 2-1 målet.

MATCHVINNER: Haugesunds Martin Samuelsen (bak) og Haugesunds Bruno Leite jubler etter 2-1 målet. Foto:

Av

FKH vartet opp med kontringsspill som om Nils Arne Eggen hadde lært dem opp. To strålende scoringer i 2. omgang var nok til å senke Rosenborg for andre gang i år.

DEL

FOTBALL: Først en strålende kontring med Martin Samuelsen og Niklas Sandberg i hovedrollene. Sistnevnte trillet inn 1–0. Så en utligning fra Bjørn Maars Johnsen seks minutter før full tid. Men så en ny kontring, en magisk pasning fra Mikkel Desler og en herlig volley fra Martin Samuelsen. 2–1 til FKH. Første hjemmeseier siden fellesferien, og et stort steg på vei mot ny kontrakt i eliteserien. Bedre kunne ikke dagen har vært for FKH-supporterne. Som i 2017 klarte FKH å vinne både hjemme og borte mot RBK.

For det var liten tvil om at dagens kamp hadde en annen ramme enn en vanlig eliteseriekamp på Haugesund stadion. Det er alltid noe ekstra når gullgrossist Rosenborg kommer på besøk, og det ble ikke mindre interessant at det var Eirik Horneland som ledet RBK-guttene til kamp. Mens en del av de frammøtte på Stadion unner ham suksess, er det nok også mange som fortsatt synes måten Horneland forlot FKH på var rotete og feil. Det som er helt sikkert 95 prosent av publikum selvsagt håpte på hjemmeseier.

Ikke noe tull

Det var knyttet en viss spenning til hvilken mottakelse Horneland ville få da han entret Haugesund stadion denne flotte søndagsettermiddagen. Speaker Tore Risanger unnlot å lese opp navnet hans da han leste opp lagoppstillingen, antakelig for å ikke gi noen anledning til å pipe. Maakeberget gjorde et halvhjertet forsøk på å vise fram et banner med Horneland og Emberlands ansikter og med påskriften «Evig Judas». Ellers brukte de tiden sin på å hylle FKH-guttene, slik de pleier.

FKH, som i anledning Djerv 1919s 100-årsjubileum spilte i gule drakter og blå shortser, fikk kampens første nesten-sjanse da Martin Samuelsen spilte Kevin Martin Krygård gjennom før det var spilt tre minutter. Avslutningen gikk via en RBK-forsvarer og rett i klypene til André Hansen.

Jostein Grindhaug hadde ryddet plass til Mikkel Desler som var tilbake fra karantene. Ellers fikk Martin Samuelsen og resten av guttene som hentet poeng i Kristiansund forrige helg, fornyet tillit. Eirik Horneland hadde ryddet plass til David Akintola som også var tilbake fra karantene, og han valgte å benke Bjørn Maars Johnsen og heller gi Alexander Søderlund plassen som spiss.

Vertene best i 1. omgang

Det var gjestene fra Trondheim som hadde ballen mest og som vant flest dueller i starten av kampen. Etter at lagene hadde målt litt krefter det første kvarteret, var det FKH som sakte, men sikkert tok over føringen. Det luktet litt mer mål av FKH da de satte fart på i kontringsspillet. Martin Samuelsen var flink til å slippe seg ned og hente ball, vende opp og spille fri lagkamerater på løp. Dårlig adresse på innlegg og ett Grindheim-skudd med «feil» fot, og ett med riktig fot, var det nærmeste vertene kom den første halve timen. Mike Jensens «skudd» etter 36 minutter, og Samuel Adegbenros volley som havnet til innkast var det nærmeste gjestene kom. De første 45 minuttene kan vel best betegnes som kjedelige, og man kan ikke klandre noen for å hvile øynene på mobilskjermen de siste minuttene av omgangen for å se Jakob Ingebrigtsen ta 4.-plassen på 1500 m i VM i Doha.

En scoring Eggen ville ha vært stolt av

Det første som skjedde i 2. omgang var at FKH fikk et hjørnespark. Niklas Sandberg fant luggen til Samuelsen, før det ble klabb og babb foran mål, og til slutt frispark til Rosenborg. Tenningsnivået var kanskje opp ett hakk, for vi fikk også se to gule kort før det var spilt ti minutter av omgangen.

Så, i det 54. minutt, fikk vi se to svært gode prestasjoner. På en strøken FKH-kontring tok Martin Samuelsen ballen med seg, ventet og ventet til det perfekte tidspunktet før han slapp ballen til Niklas Sandberg som kom på et strålende løp. Og det siddisen gjorde alene med keeper var lekkert, nesten Thomas Sørum-lekkert. Han bare ventet på at keeper skulle gjøre sin reaksjon før han trillet ballen mer eller mindre rett fram og i mål. En scoring rett ut av Nils Arne Eggens lærebok. Ikke var det ufortjent heller.

Søderlund-miss

Scoringen fikk litt mer fart på gjestene, men det åpnet også for flere giftige FKH-kontringer. I det 67. minutt fikk Alexander Søderlund sin første sjanse i kampen. Ballen ble lagt pent til rette av Vegard Hedenstad, men avslutningen ble blåst over. Like etterpå yppet FKH seg igjen anført av en meget løpsvillig og hardtarbeidende Christian Grindheim. Samuel Adegbenro fikk også en relativt stor sjanse midtveis i omgangen, men headingen endte over.

I det 71. minutt ble kaptein Grindheim erstattet med Kristoffer Velde. Tre små minutter senere trodde de fleste på tribunen at Sondre Tronstad hadde satt inn 2–0. Men volleyen hans på det strøkne innlegget fra Sandberg gikk like utenfor. Nok en mønsterkontring der som også involverte Kevin Martin Krygård og Mikkel Desler. Eirik Horneland satte inn både de Lanley, Maars Johnsen og Helland i jakten på poeng, men minuttene tikket FKHs vei.

Desler og Samuelsen-magi

Helt til det gjensto seks minutter. Da var innbytter Bjørn Maars Johnsen på rett plass til rett tid og trillet inn 1–1. I ett lite minutt fikk gjestene kjenne på følelsen av å være med i kampen igjen. Så serverte Mikkel Desler en smått magisk pasning til Martin Samuelsen. Han satte sendte FKH i føringen igjen med en rolig, behersket og herlig avslutning på volley. Slik skal det gjøres. Og slik endte det 2–1 til FKH.

Årets fjerde hjemmeseier var et faktum, den første siden 14. juli. På den annen side må vi tilbake til 25. august for å finne forrige FKH-tap. Med seks kamper igjen å spille har Grindhaugs gutter nå 31 poeng. Nedrykksstreken er åtte poeng unna, og alt ser meget behagelig ut. Neste serierunde er om fjorten dager. Da venter serieleder Molde på bortebane.

KAMPFAKTA

FKH – Rosenborg 2–1 (0–0)

Eliteserien, runde 24

Haugesund stadion

Mål: 1–0 Niklas Sandberg (54), 1–1 Bjørn Maars Johnsen (84), 2–1 Martin Samuelsen (85)

Målsjanser: 4–3

Gult kort: Douglas Bergqvist, Christian Grindheim, FKH. Marius Lundemo, RBK.

Dommer: Trond Ivar Døvle, Fjellhamar

Tilskuere: 5500

FKHs lag (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Christian Grindheim (Kristoffer Velde fra 71), Sondre Tronstad, Bruno Leite – Kevin Martin Krygård, Martin Samuelsen, Niklas Sandberg.

Artikkeltags