Halvslapp generalprøve ga ett poeng

UTLIGNING: Haugesundspillere jubler etter 2-2-målet. Målscorer Haugesunds Christian Grindheim (t.h)

UTLIGNING: Haugesundspillere jubler etter 2-2-målet. Målscorer Haugesunds Christian Grindheim (t.h) Foto:

Av

FKH kom tilbake to ganger og klarte å redde ett poeng mot nedrykkstruede Strømsgodset.

DEL

FOTBALL: Gjestenes Lars Jørgen Salvesen sendte Strømsgodset i ledelsen to ganger, men Niklas Sandberg og Christian Grindheim sørget for at en rufsete fotballkamp endte med ett poeng til hvert av lagene. 2–2 ga en nokså korrekt bilde av kampen.

Et Strømsgodset-lag med kniven på strupen og begge beina i nedrykkssumpen var ingen enkel motstander. Drammens stolthet har tatt 14 poeng på sine 10 siste kamper. På bortebane hadde de kun vunnet en gang før dagens besøk i Haugesund. Fem av 13 bortekamper hadde endt uavgjort. FKH på sin side har hatt en svakere sesong hjemme enn borte, og hadde tatt 15 av sine 32 poeng på Stadion. Tre seiere på 13 forsøk er uvant kost for det som pleier å være et sterkt hjemmelag.

For FKH-guttene handlet det også om å vise trener Jostein Grindhaug at de ønsket en plass i startoppstillingen til torsdagens viktige semifinale mot Odd i Skien. Grindhaug hadde valgt å gi Douglas Bergqvist plassen i midtforsvaret tilbake på bekostning av Pascal Gregor, og Kristoffer Velde plass på kanten i stedet for Kevin Martin Krygård. De øvrige ni er de som stort sett har utgjort stammen i laget hele sesongen.

Pedersen sovnet på jobb

Og det ble en marerittstart for FKH. Etter en relativt frisk åpning på kampen fra hjemmelaget, ble de hardt straffet i det 7. minutt. En svak klarering av Benjamin Tiedemann Hansen endte til slutt med en gjennombruddspasning til Lars Jørgen Salvesen. Thore Pedersen sov på jobben, og en upresset Salvesen kunne sette inn 0–1 alene med Helge Sandvik. Sjeldent svakt av Pedersen der, og heller ikke så mye hjelp å spore fra forsvarskollega Tiedemann Hansen

FKHs første målsjanse kom etter 11 minutter da Douglas Bergqvist satte ballen over fra kloss hold etter et hjørnespark. Godset-scoringen tvang selvsagt FKH til å jage mål. I det 20. minutt måtte en småskadet Bruno Leite forlate banen. Han ble erstattet av Kevin Martin Krygård. Kanskje var det ikke et sjakktrekk å gamble med å la Leite starte dagens kamp, men det er jo alltid lett å være etterpåklok.

Samuelsen skapte mye

Martin Samuelsen, formspilleren i FKH, fikk vist seg fram etter halvspilt 1. omgang. Han fintet vakkert bort sin oppasser før han fyrte med venstreslegga. Ballen føyk dessverre en meter over tverrliggeren. Gjestene yppet seg også, anført av en god Salvesen, men det ble mye nesten.

Så i det 27. minutt gikk Martin Samuelsen i bakken og dommer Kjensli pekte helt korrekt på straffemerket. Sandberg sendte keeperen til høyre, ballen til venstre og FKH tilbake i kampen. Selvsikker og fin straffe. Kun fire senere var det nettkjenning igjen. Et innlegg gikk via beina til Sondre Tronstad, havnet på hodet til Salvesen som i duell med Tiedemann Hansen kunne stange Godset i ledelsen. Det var Salvesens sjuende mål for sesongen, noe som er mer enn noen av FKH-gutta har klart å putte. Det var jevnt over hakket mer vilje i gjestene fra Drammen, og FKH-forsvaret fikk kjørt seg i perioder av 1. omgang.

En skostørrelse fra

FKH startet 2. omgang med å fosse i angrep, og som i 1. omgang var det på høyresiden det skjedde. Et innlegg langs bakken fra Sandberg var nær ved å finne Martin Samuelsen, og med ett nummer større sko kunne han ha pirket inn utligningen. I det 54. minutt var Samuelsen nære på igjen, denne gangen etter innlegg fra Mikkel Desler. Første del av 2. omgang var i likhet med 1. omgang preget av mye slurv og unøyaktigheter fra FKH-spillerne. Mottak, enkle pasninger, klareringer, ja det meste var under pari.

De gangene FKH skapte noe var det fortsatt Samuelsen som var involvert. Like etter timen var passert fikk han sin tredje sjanse, og denne gangen var det kun Godset-keeper Martin Hansen som sto i veien.

Kaptein Christian

I det 66. minutt var utligningen et faktum. Et strålende innlegg fra Niklas Sandberg landet perfekt for Christian Grindheim, og kapteinen kunne på mesterlig vis heade inn 2–2. Strålende vakkert, og heller ikke ufortjent. Fire minutter senere fikk Kristoffer Velde sjansen til å bli dagens mann, men skuddet traff et vindu i 3. etasje i leilighetskomplekset bak målet i sør. Både vinduet og Strømsgodset slapp med skrekken.

Nå var det FKH som ville mest, og gjestene så ut til å tenke at det var viktigere å redde ett poeng enn å gå for alle tre. Etter en liten stund så også FKHs vilje ut til å forsvinne. Det nærmeste de kom var Sandberg sitt skudd med venstrefoten i det 88. minutt. Gjestene fikk også sin sjanse på overtid, men også de rant ut i sanden. Dermed endte det med ett poeng til hvert av lagene, som det har gjort sju ganger før i historien.

PS! Ingen av de fire lagene som skal spille semifinale i cupen klarte å vinne sine kamper denne runden.

KAMPFAKTA:

FKH - Strømsgodset 2-2 (2-2)

Eliteserien, runde 26

Haugesund stadion

Mål: 0-1 Lars Jørgen Salvesen (7). 1-1 Niklas Sandberg (28 str.). 1-2 Salvesen (32), 2-2 Christian Grindheim (66)

Målsjanser: 5-3

Gult kort: Thore Pedersen, Sondre Tronstad, Mikkel Desler, FKH. Herman Stengel, Moses Mawa, Strømsgodset.

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IL

Tilskuere: 3465

FKHs lag (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Christian Grindheim (Pascal Gregor fra 90), Sondre Tronstad, Bruno Leite (Kevin Martin Krygård fra 21) – Martin Samuelsen, Niklas Sandberg, Kristoffer Velde

Artikkeltags