Våknet for seint

Ohi (i midten) scoret to for Molde, og ble forskjellen på lagene.

Ohi (i midten) scoret to for Molde, og ble forskjellen på lagene. Foto:

En fantastisk volley-scoring fra Ibrahima Kone satte fyr på FKH. Dessverre kom den litt for sent.

DEL

FOTBALL: Kone-scoringen ble bare en vakker redusering. Et billig, men korrekt straffespark og et søvnig øyeblikk i FKH-forsvaret var det som skulle til for at Ohi scoret to, og dermed sikret at Molde og Kristoffer Haraldseid vant 2-1 og tok alle tre poengene på Stadion.

Da FKH tok imot topplagene på Stadion i fjor, sviktet de alle tre gangene. De ble tap mot Rosenborg, Molde og Brann. I de tre kampene ble det ganske tydelig at det var et lite stykke opp til de store gutta.

Samtidig var det kun tre gangene FKH tapte på hjemmebane i 2018. Så langt i år har FKH vist seg fra sin gode, og sin litt mindre gode side, mens Molde har vist at de har skumle planer om gull.

Ser vi på de siste års oppgjør mellom lagene har fem av de seks siste kampene i Haugesund endt uavgjort, mens Molde altså vant i fjor. Vi må helt tilbake til 2012 for å finne sist gang FKH slo Molde på Stadion (2-0, begge mål av Alexander Søderlund).

Spillerbørsen: I dag var han aldri i nærheten av å score

Bursdagsbarnet på benken

Mens Kristoffer Haraldseid skulle spille mot gamle lagkamerater for første gang etter overgangen til Molde, gikk Ibrahima Wadji glipp av sjansen til å møte sin gamleklubb. FKHs alltid jagende spiss, som fylte 24 år i dag, sleit med et smerter i låret og måtte se kampen fra innbytterbenken. Det ga plass til Martin Samuelsen som spiss.    

Klønete Tronstad

Åpningen på kampen viste to lag som ønsket å angripe, med relativt stort tempo og med mye folk. Det første til et severdig første kvarter med to lag som var like gode.

I det 13. minutt Stølås kampens første skikkelige målsjanse, men skuddet fra 18 ble for løst, og for midt på keeper. 

I de 17 minutt var det Molde sin tur til å finne en åpning. Ohi fant en åpning i FKH-forsvaret, og en klønete Sondre Tronstad hindret ham akkurat nok til at dommeren kunne blåse straffespark.

Publikum ga klart uttrykk for hva det syntes, men mannen i svart gjorde hekt riktig. Billig straffe kanskje, men korrekt dømt. Ohi tok straffesparket selv, Helge Sandvik valgte riktig hjørne, men skuddet var for hardt og for velplassert. Dermed 1-0 til gjestene.

Saken fortsetter under bildet

Sondre Tronstad fortviler etter kampen.

Sondre Tronstad fortviler etter kampen. Foto:

Skuddvegring

Like før halvtimen var spilt fikk Stølås sin andre skuddmulighet for dagen, men denne gangen gikk ballen et lite stykke over. Dette kom i en periode der FKH viste at de var fullt på høyde med Molde.

Publikum var også i form og lot stemmebruken gå utover dagens dommer og tidligere FKH-spiller Martin Bjørnbak.

Midtstopperen gikk i bakken etter en duell med Martin Samuelsen, sistnevnte fikk gult kort og publikum mot seg etter å ha formidlet til dommeren hva han syntes om situasjonen.

FKH virket å la seg trigge av hjemmefansen, og tilrev seg initiativet i kampen. Til tross for mye ballbesittelse klarte de ikke å finne åpningen i Molde-forsvaret.

De gangene de kom i posisjon virket det dessverre som om FKH-spillerne led av skuddvegring. Like før pause viste Helge Sandvik seg fra sin beste side da han reddet Ohis gode skudd på vakkert vis.

Ikke i dag

Det aller siste som skjedde var at Alexander Stølås fikk sjansen på frispark fra 18 meter.

Bruset og klappingen steg blant publikum, noen snakket sikkert om drømmefrisparket mot Molde i 2014, men som de fleste andre skudd denne 1. omgangen manglet dette frisparkforsøket både kraft og presisjon.

Dermed ble det en enkel jobb for Andreas Linde i Molde-buret. Generelt kan man vel si at det ikke akkurat stinket målpoeng av FKHs midtbane eller angrep de første 45 minuttene.

Døsig start

2. omgangen startet akkurat slik den ikke skulle. Moldes målsnik, Ohi, viste den besluttsomheten vi savnet fra FKH-spillerne da han tråklet seg flere FKH-spillere og trillet ballen i motsatt hjørnet. Douglas Bergquist sov i timen der, men skal ikke tåle hele skylden for baklengsmålet.

Etter scoringen fortsatte FKH med ballflyttingen fra 1. omgang. Det kom enkle initiativer og ballen ble som regel slått der alle (spesielt Molde-spillerne) forventet at ballen skulle komme.  

Byttet seg bedre

Jostein Grindhaug gjorde to bytter relativt tidlig i 2. omgang, Bruno Leite erstattet Joakim Våge Nilsen etter 58 minutter, mens Kristoffer Velde kom inn for Thore Pedersen etter 71. minutt.

Leite var ikke like skuddredd som mange andre. Skuddet hans etter 72 minutter var både hardt og velplassert, men Linde var med på notene.

Fem små minutter etter Leites sjanse gjorde FKH sitt tredje og siste bytte. Ibrahima Kone fikk sjansen og Martin Samuelsen satte seg på innbytterbenken. Ikke uventet klarte Kristoffer Velde å skape litt liv. Et strålende skudd i stolpen etter 80 minutter vitnet om at noe var på gang.

Saken fortsetter under faktaboksen

KAMPFAKTA:

FKH – Molde 1-2 (0-1)

Eliteserien

Haugesund stadion

Mål: 0-1 Ohi Omoijuanfo (17), 0-2 Ohi Omoijuanfo (51), 1-2 Ibrahima Kone (82).

Målsjanser: 6-5

Gult kort: Martin Samuelsen, Kristoffer Velde, FKH. Vegard Forren, Ruben Gabrielsen, Ohi Omoijuanfo Molde.

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad IL

Tilskuere: 3772

FKHs lag (4-4-1-1): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Stølås – Torbjørn Kallevåg, Joakim Våge Nilsen (Bruno Leite fra 58), Sondre Tronstad, Thore Baardsen Pedersen (Kristoffer Velde fra 71) – Christian Grindheim – Martin Samuelsen (Ibrahima Kone fra 76).

Kone-kunst

Ibrahima Kone ville ikke være noe dårligere, faktisk ville han være to hakk bedre. Så da Stølås traff med et meget godt innlegg i det 82. minutt, da hentet Kone frem en volley fra øverste hylle, og banket ballen i mål.

Dermed fikk vi se en spennende avslutning på kampen, uten at verken FKH eller Molde klarte å spille seg til flere sjanser. Den som fikk mest oppmerksomhet mot slutten var mannen som helst skal være så lite synlig som mulig – dommeren.

Ibrahima Koné kom inn og sørget for et vakkert mål. Dessverre ble det ikke flere for FKH.

Ibrahima Koné kom inn og sørget for et vakkert mål. Dessverre ble det ikke flere for FKH. Foto:

Han tillot for mye stygt spill gjennom store deler av kampen, og må nesten takke seg selv for tumultene som oppsto like før sluttsignalet gikk.

Det beste laget satt igjen med alle tre poengene til slutt, men FKH kan i hvert fall trøste seg med at de ga dem kamp helt inn.

Artikkeltags