Rekord-Gytkjær sikret FKH-seier

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Christian Gytkjær gikk inn i historiebøkene da FKH slo Stabæk 1-0

DEL

BÆRUM: Gytkjær scoret kampens eneste mål på straffe etter 60 minutter. Det var også danskens 14. scoring for sesongen.

Det gjør ham til den FKH-spilleren som har scoret flest eliteseriemål i en sesong. Nikola Djurdjic hadde den gamle rekorden. Han scoret 13 mål i 2011.

Scoringen var nok til å sikre FKH tre fortjente poeng. Laget ligger nå på 10. plass i eliteserien da kun en kamp gjenstår.  

FKH startet bortekampen mot Stabæk med de samme elleve som åpnet kampen mot Strømsgodset sist helg. 

Med andre ord: Fem lokale spillere fra start og fortsatt tillit sentralt på  midtbanen til Eirik Mæland og Kristoffer Haraldseid.

Viste seg tidlig fram

På forhånd var det spennende å se om laget klarte å holde opp trykket fra sist til tross for at plassen i eliteserien allerede var berget.

De fem første minuttene tyder på to lag med kun prestisje å spille for. Men da knappe seks minutter var gått viste FKH seg fram for første gang.

Vegard Skjerve kom seg fram på høyrekanten og kombinerte fint med Alexander Stølås. Ballen havnet hos Maic Sema, som fra 18 meter skjøt utenfor. Like etterpå kom Stabæk seg løs på høyrekanten, men innlegget var for dårlig. Kampen hadde våknet litt til liv.

Etter ni minutter fikk vi kampens første virkelig sjanse. Christian Gytkjær fikk pannebrasken på et innlegg fra Daniel Bamberg. Headingen fra ni meter ble reddet av Stabæk-keeper Mande Sayouba. Gytkjær nær sin 14 scoring for sesongen.

Ingen tvil om at FKH kom best ut av kampens ti første minutter.

Solid Sema

Etter tolv minutter var FKH farlig frampå igjen. Etter godt spill på midten havnet ballen hos Maic Sema. Han prøvde å finne Vegard Skjerve med en stikker, men Stabæk-keeperen kom ut og reddet til corner. FKH nok en gang nær scoring.

Etter Skjerves sjanse kom hjemmelaget Stabæk mer med i kampen. Men de klarte likevel ikke å skape noen sjanser foran FKH-keeper Per Morten Kristiansen. 

Da 23 minutter var spilt kom høyreback Skjerve seg fri på kanten igjen, men denne gangen var innlegget for dårlig. 

Tre minutter senere slo Alexander Stølås en fin stikker til Maic Sema, men svensken var offside.  Det var også en periode som var preget av noen enkle balltap og feilpasninger fra FKHs side. 

Etter 29 minutter kom Stabæk på et sjelden raid. Fredrik Brustad kom seg fri på høyrekanten, men innlegget ble blokkert til en corner det ikke ble noe av.

Stabæk overtok 

Stabæk overtok initiativet i kampen og innbytter Giorgi Gorozia fikk skutt fra 18 meter, men igjen ble forsøket blokkert. FKH ble jagende i mellom, og Stabæk fikk trille ball. 

Så, seks minutter før pause, kom Stabæks første virkelige sjanse i kampen. En lang ball over FKH-forsvaret havnet hos Fredrik Brustad på høyrekanten. Han var nærmest alene med FKH-keeper Per Morten KriStøtiansen. Men Brustad somlet og da han til slutt fikk skutt rullet ballen forbi Kristiansen og like utenfor. FKH slapp med skrekken. 

Det var omtrent det siste som skjedde i 1. omgang, en omgang der FKH åpnet best og burde ledet. Men Stabæk jobbet seg inn i kampen og kunne scoret på sin ene store sjanse.  Men alt i alt en ganske kjedelig omgang, preget av to lag som bare har prestisje å spille om.

2. omgang startet som 1. omgang sluttet, med Stabæk som det beste laget. Bærumslaget kom til noen skuddforsøk fra langt hold, men Per Morten Kristiansen hadde kontroll.

FKH klarte ikke å etablere noe eget spill, blant annet takket være enkle pasningsfeil. 

Yppet seg etter pause

Så yppet plutselig FKH seg. En stikker fra Eirik Mæland havnet hos Christian Gytkjær som satte ballen direkte og sikkert i mål. Men dansken ble korrekt avblåst for offside. 

Like etterpå rev Alexander Stølås seg fri på venstresiden. Han prøvde å finne Maic Sema foran mål, men innlegget ble klarert til corner. 

Samme Stølås var frem bare minuttet etterpå, men hans skudd fra kanten av 16-meteren gikk like utenfor. FKH var plutselig med i kampen igjen for alvor.

Da 59 minutter var spilt kom Joakim Våge Nilsen seg fri på venstrekanten. Keeper Sayouba kom ut og felte bømlingen. Straffe til FKH. 

Christian Gytkjær tok straffen og satte sikkert inn 1-0 til FKH. Gytkjærs 14. scoring for sesongen, noe som er scoringsrekord i eliteserien for FKH.  En noe heldig ledelse til FKH, men heller ikke ufortjent antall sjanser tatt i betraktning.  

Nær sin 11. for sesongen

FKH fortsatte å kjøre kampen og etter 64 minutter var man nære å  doble ledelsen. Bortelaget rullet opp et fint angrep. Ballen havnet hos Daniel Bamberg i god skuddposisjon, men Stabæk-keeperen reddet. 

Ikke lenge etterpå var Maic Sema ikke langt unna sin ellevte scoring for sesongen, men Stabæk fikk så vidt avverget. 

Da 70 minutter var spilt kom en ny, stor FKH-sjanse. Et innlegg fra venstre havnet hos Daniel Bamberg, som fikk dyttet ballen tilbake i feltet. Der sto Gytkjær klar, men Stabæk fikk klarert til corner. 

Så kom Stabæk på en sjelden visitt i FKH-forsvaret. Stian Sortevik fikk hodet på et innlegg fra høyre, men  upresset headet han like utenfor. 

Kjempesjanse for Agdestein

Da ti minutter gjensto var det Stabæk som hadde mest ball, men bærumslaget slet med å skape trøbbel for FKH-forsvaret. 

Seks minutter før slutt fikk Andrew Jacobsen skutt fra 14 meter, men avslutningen gikk over. Fortsatt 1-0 til FKH.

To minutter før slutt fikk innbytter Torbjørn Agdestein en kjempesjanse til å øke til 2-0, men alene med keeper satte han ballen i stolpen. 

Stabæk presset på for en  utligning på overtid, men FKH sto av trykket. Dermed nye tre poeng til Jostein Grindhaugs gutter. 

Artikkeltags