FOTBALL: Fredag kl. 13.00 spiller FKH treningskamp mot Sandnes Ulf i Storhall Karmøy. Kampen kan du se direkte på h-avis.no.

SE FKH – SANDNES ULF HER

Trolig blir kampen den første fra start for FKHs ny spiss Sory Ibrahim Diarra. Han signerte for FKH i februar, men har så langt bare fått 19 minutter med spilletid. De kom i treningskampen mot Lillestrøm på Marbella.

– Du får laget i morgen, sier FKH-trener Jostein Grindhaug på spørsmål om han kan bekrefte at han gir Diarra sjansen.

– «Syter» med å bruke ham allerede nå

Men Grindhaug går likevel veldig langt i å bekrefte at han nå gir Sory, som han bare kalles i FKH, sjansen. Likevel er det ingen lett avgjørelse.

– Jeg «syter» med å bruke ham allerede nå. Jeg innrømmer det. Han hadde nok trengt mer tid. Det er tross alt ett år siden han spilte fotballkamp, sier Grindhaug.

FKH-treneren overdriver litt, men ikke så mye. Sist Diarra spilt en tellende kamp var i play off-kamp for Petroul Ploiesti mot FC Universitatea Cluj 26. april 2022. 22-åringen spilte ikke høstsesongen på grunn av en kontraktsdisputt med sin rumenske klubb.

– Vi skulle gjerne jobbet enda mer med ham på det fysiske. Så spørsmålet er om vi gamber for mye om vi kjører ham inn nå. Samtidig skal det være forsvarlig, mener Grindhaug.

For han liker det han har sett av spissen fra Mali.

– Han er en smart spiller som er flink i bevegelsene. Han har bra hurtighet og er en av de bedre avslutterne. Sory har mye av det vi ser etter, sier Grindhaug.

– Må bruke tid på ham

Det er drøye tre uker til seriestart. Nå skal Diarra få tid til å vise at han er den som skal starte på spissplassen mot Brann i Bergen 10. april.

– Som jeg har sagt før: Vi må investere i spillerne. Nå må vi bruke litt tid på ham. Om han er klar og kledd til seriestart, får vi se. Men det er et steg på veien, sier Grindhaug.

Han avviser at det er prestasjonene til Alexander Søderlund og Martin Samuelsen som gjør at han nå trolig gir Diarra tid og tillit.

– Vi har spilt med ulike konstellasjoner og vi kjenner de andre alternativene godt. Så nå er det greit å få litt spilletid på Sory. Vi ønsker å prøve å få alle opp på det fysiske nivået som trengs. Så vil brikkene falle på plass etter hvert. Det er det laget som passer best sammen som spiller, sier FKH-treneren.

Uten Leite og Bærtelsen

En annen nykommer, Adrion Pajaziti, starter trolig på benken mot Sandnes Ulf.

– Adrion er en knakende god fotballspiller. Det står ikke på det. Men vi trener på en annen måte her enn i Fulham og han må venne seg til treningshverdagen. Hvorfor skal vi rushe spillerne? De må ta stegene og ikke hoppe over noen, sier Grindhaug.

FKH må klare seg uten både Bruno Leite og Anders Bærtelsen mot Sandnes Ulf søndag.

– «Bærtil» fikk en støtskade i leggen på trening onsdag. Det tar noen dager. Han mister kampen, men er tilbake i neste uke, sier FKHs fysioterapeut Ørjan Sørhus.

Leites situasjon er mer uavklart. Han sliter med hamstringen og har ikke trent fotball denne uka.

– Vi er inne i en kartleggingsfase, så får vi se hva vi ender med å gjøre, sier Sørhus.

FKH starter trolig med dette laget mot Sandnes Ulf (4-2-3-1): Egil Selvik – Vegard Solheim, Ulrik Fredriksen, Søren Reese, Oskar Krusnell – Kevin Martin Krygård, Magnus Christensen – Mads Sande, Sondre Liseth, Julius Eskesen – Sory Ibrahim Diarra.

Husk ukens «Frelst»: