Gå til sidens hovedinnhold

Flaut, FKH

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FKH er en av de få eliteserieklubbene i Norge som ikke samarbeider med fotball kvinner. Årsaken til dette skal være at det vil gå utover herrelaget.

I flere år har Avaldsnes fotball kvinner hatt et ønske om å bli en del av FKH. Men til ingen nytte. Nå drar de heller over fjorden til Stavanger og Viking. Det er rett og slett flaut. Avaldsnes ligger bare noen kilometer fra Haugesund, og dermed burde det vært mer naturlig at de fikk spille på lag med FKH.

At FKH skal være noe særlig dårligere økonomisk stilt enn andre eliteserieklubber, høres merkelig ut. I denne koronatiden har alle klubbene tapt penger. Tomme tribuner og mindre støtte fra næringslivet har ført til nærmest tomme klubbkasser. Men damefotballen har likevel overlevd i de fleste klubbene.

Nå er det riktignok planer om å starte opp et samarbeid med damelagene til moderklubbene Haugar og Djerv 1919. Det burde vært gjort for lenge siden. Fotball kvinner har hatt et stort oppsving de siste årene, og Avaldsnes har vært et av Norges beste.

Noe ala Haugar på 90-tallet.

Etter den tid har det vært lite snakk om damefotballen i Haugesund. Avaldsnes har så å si gjort rent bord, selv om Haugar fortsatt har satset mye på sine jente- og damelag. Men pengene rår, og i Avaldsnes har pengene sittet løst. For man får ikke et godt fotballag i dag uten å måtte betale for det.

Men å la Avaldsnes gå til Viking, kan bare oppfattes som et nederlag, for ikke å si en fallitterklæring.

Kommentarer til denne saken