KORONA: Forsinkede prøveresultater gjør at kommuneoverlege Terje Kleiven foreløpig ikke kan si sikkert hvor mange av de 75 koronatestene som ble tatt mandag som faktisk er positive.

– Men vi forventer i alle fall at de 27 som testet positivt med hurtigtest blir bekreftet positive, sier Kleiven.

Ti nye tilfeller hos Fatland

Det ble i løpet av helgen registrert 36 smittede i Vindafjord. 27 av dem er ansatt ved Fatland.

Mandag ble samtlige 400 ansatte testet.

– De som får positiv hurtigtest blir dobbeltsjekket med vanlig koronatest. I tillegg til ansatte, testes også nærkontakter, forklarer Terje Kleiven.

Også tirsdag kom det inn nye positive prøvesvar fra hurtigtester.

– Vi har fått elleve nye positive i dag, ti av dem er tilknyttet Fatland, ett av tilfellene er mer tilfeldig. Vi har noe smitte som kan knyttes til andre kommuner også, sier Terje Kleiven.

Hurtigtester hver morgen

At det skulle komme elleve nye tilfeller i dag, overrasker ikke kommuneoverlegen;

– Når vi går ut så bredt, forventer vi flere positive svar både i dag og i morgen. Men vi ser at antall positive hurtigtester har gått fra 27 til 11, og håper at tallene fremdeles avtar. Vi har ambisjoner om å klare å stoppe dette, sier Kleiven.

Måten å stoppe smittespredningen, er blant annet at familiemedlemmer til de som er bekreftet smittet må ta hurtigtester hver dag før de drar på jobb, skole eller i barnehage.

Daglig leder Svein Fatland har tidligere uttalt at de har en del ansatte som ikke er vaksinert. Dette er også en bekymring for kommunelegen, ettersom uvaksinerte gjerne får mer alvorlig sykdomsforløp enn dem som er vaksinert.

– Det er noen som har vært dårlige, men meg bekjent er det foreløpig ingen innleggelser foreløpig, sier Kleiven.