Gå til sidens hovedinnhold

Flere reagerer på kablene i sentrumsgatene: – Har hengt slik i tre år nå

Andreas Dunkley har festet kablene utenfor eiendommen sin med både tau og teip. Nå tar leverandøren grep.

For abonnenter

HAUGESUND: Tirsdag kunne du lese om Damian Bådsvik som er bekymret for at installasjonen som er teipet til en stolpe i Stavangergata kan falle ned og skade noen.

Kun noen timer etter at saken var publisert tok Andreas Dunkley kontakt. Haugesunderen har også opplevd det samme.

Han bor i Jonas Lies gate i sentrum. Rundt 70 meter ifra stedet som ble omtalt.

– Det henger en helt lik koblingsboks i gata utenfor hos meg også, opplyser han.

Festet med tau

Mannen som blant annet er engasjert i Viltnemda og driftssjef i Friluftsrådet Vest kommer ofte med en uttalelse eller begrunnelse i en rekke saker.

Men nå er også Dunkley uten svar.

Ifølge haugesunderen har installasjonen som henger på en stolpe like ved innkjørselen til huset vært der i tre år.

– Jeg tapet den først fast. Men så ramlet den ned. Så har jeg festet den med en tau, beskriver han.

Dunkley har også henvendt seg en rekke ganger til Haugaland Kraft, i håp om å få vite hvem som eier installasjonene.

– I tillegg har jeg sikkert spurt folk som har arbeidet i gata her tre ganger, uten å få noe svar, sier han.

– Må ha kontroll på eiendommen

Dunkley stusser på det.

– Jeg synes det er merkelig at Haugaland Kraft, som eier disse stolpene, ikke vet hvem som henger kabler opp på den måten. De må ha lite kontroll på eiendommen sin, sier han.

Direktør for kommunikasjon og kundetjenester i Haugaland Kraft, Gunn Margareth Lassesen, presiserer at det ikke er snakk om en elektrisk installasjon, og at kablene av den grunn ikke er farlige.

– En trenger ikke å være redd for at dette dreier seg om strøm. Det er fiberkabler som det går lys gjennom, sier Lassesen.

Hun har siden tirsdag kveld, da Haugesunds Avis først tok kontakt, fått mer informasjon angående kablene i området bak sykehuset.

Haugaland Kraft er klar over hvem som eier dem.

Purrer

Før andre aktører kan henge sine kabler i stolpene, må det søkes om og gis tillatelse til fellesføring fra eieren av infrastrukturen, som i dette tilfellet er Haugaland Kraft Nett.

– Selskapet som i dag heter Globalconnect søkte tilbake i 2013 om fellesføring i stolpene hos Haugaland Kraft Nett, og de fikk dette innvilget, informerer Lassesen.

Hun opplyser også at Haugaland Kraft Nett har vært i kontakt med Globalconnect flere ganger de siste årene, for å få dem til å ordne opp i måten de har hengt opp fiberen.

Selskapet har fått flere purringer, blant annet angående området rundt sykehuset. De har ikke reagert på alt, og vil få en ny purring, sier Lassesen.


– Infoen har kommet fram

Selv om Dunkley uttaler at han ikke har fått svar fra Haugaland Kraft tror direktøren, på bakgrunn av purringene, at hans informasjon kan ha kommet fram til riktig sted.

– Vi kunne nok snakket litt mer på tvers av selskapene i Haugaland Kraft, hvis det han sier er korrekt. Fiberselskapet har ikke innsikt i nettselskapet. Men her har vi faktisk tatt tak i det med Globalconnect om å ordne opp. Det er godt mulig at informasjonen han har kommet med har kommet riktig plass, uten at han har fått et fullgodt svar fra oss, sier Lassesen.

Sender teknikere til stedet

Markeds- og kommunikasjonssjef Kamran Alemdar i Globalconnect skriver i en uttalelse at de har blitt varslet om problemer knyttet til kablene i Stavangergata, og at de har tatt kontakt med stolpeeier for å få ytterligere informasjon.

De har også sendt ut egne teknikere til stedet.

– Vi tar dette svært alvorlig og skal gjøre alt vi kan for å rette opp i feilen så raskt som mulig. Vi undersøker også hvordan dette har kunnet skje, skriver Alemdar.

Han skriver videre at årsaken til at kablene er montert opp slik de er, er ukjent.

– Vi jobber for å få oversikt over hendelsesforløpet og hvorfor det er blitt slik. Vi må derfor dessverre konkludere med at det har vært en svikt i våre interne prosesser. Dette er noe vi skal ordne opp i, for å forsikre oss om at det ikke skjer igjen, informerer kommunikasjonssjefen.

Kommentarer til denne saken