HAUGESUND/KARMØY: I en pressemelding fra Avinor torsdag, kom det endelige svaret på at driften av flyplassen på Helganes overtas av lokale krefter. 

– Lufthavnutbygging og Widerøe Ground Handling leverte et samlet tilbud. Etter noen forhandlingsmøter er det nå kommet til enighet, og det er klart at disse to aktørene vil samarbeide om å drifte Haugesund lufthavn fra første kvartal 2019, opplyser Avinor.

Det var i fjor høst Samferdselsdepartementet besluttet å sette ut driften av Haugesund lufthavn på tjenestekonsesjon.

– Dermed ble prosessen med å gjennomføre et pilotprosjekt med privat drift av Haugesund lufthavn igangsatt. Avinor fikk oppdraget i mai 2017 og la 18. mai fram en plan for anbudsprosess og overtakelse. Vi er fornøyd med å ha kommet i mål med anbudsprosessen. Dette har vært en dels krevende, men også spennende prosess for oss. Nå er vårt fokus å sørge for at de ansatte får best mulig informasjon om prosessen framover, og vi skal levere gode tjenester fram til overtakelse, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Flyplassdriften er lyst ut på anbud for en periode på 20 år.

– Det er ingen liten jobb vi nå starter, men vi har stor tro på at vi skal klare å drive lufthavnen videre på best mulig måte. Det blir virksomhetsoverdragelse, og så får vi komme med mer informasjon så fort vi har fått lagt de videre planene, sier representant for samarbeidspartnerne, Martin Laurhammer i Lufthavnutbygging AS.

Haugesunds Avis pratet med Laurhammer i slutten av forrige uke. Da ventet bare LUB på beskjeden fra Avinor. I det intervjuet fortalte Laurhammer om et stramt program for å bli klar om ni måneder.