HAUGALANDET: Først og fremst vil han at de som kjører enten for fort eller for farlig skal skjerpe seg, selvsagt, UP-sjef Terje Oksnes. Men dersom man oppfatter bilister som uvettige, er det bedre at en slipper dem inn etter en farlig forbikjøring, enn at man er med på å øke sjansen for ulykker.

– Det er vanskeligere å «ta» de som kjører uvettig enn dem som kjører for fort. Da må politiet være der det skjer, eller den uvettige kjøringen må skje akkurat der politiet er. Jeg vil oppfordre bilister til å gjøre det de kan for å unngå at ulykker skjer. Det innebærer å hjelpe bilister inn i køen igjen, selv om man oppfatter kjøringen deres som uvettig. Det er tross alt bedre det enn å kreve sin rett og tette lukene i trafikken, sier Oksnes.

Han oppfordrer på generelt grunnlag folk til å ta seg god tid, kjøre med måte og «være kompis med hverandre» i påskeutfarten.

– Folk har det ofte travelt med å rekke sin egen fritid.

HØR INTERVJUET MED OKSNES HER

Vil skryte litt av bilistene

Sjelden, eller aldri, har så mange bilister på Vestlandet og Haugalandet fått fartsbøter eller mistet førerkortet som under den europeiske kampanjen “Slow Down Europe” i forrige uke. De yngste sjåførene mister oftest lappen, mens menn i 40-årene oftest får fartsbot. Likevel trekker UP-sjefen fram noe positivt.

– Jeg vil også skryte litt av bilistene. Gjennom flere år nå har vi sett at det går lenger og lenger tid mellom de gangene vi tar noen for grov fartsovertredelse. Selv om vi tar like mange, og kanskje enda flere enn før for å kjøre for fort, så tar vi dem i stadig lavere hastigheter. Det er tross alt en god utvikling, sier Oksnes.