Folk over 100 først i vaksinekøen

Det hjelper lite å holde gamle og syke folk i live dersom man ikke har friske folk til å pleie dem.

Det hjelper lite å holde gamle og syke folk i live dersom man ikke har friske folk til å pleie dem. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når folk over og like under 100 år er de første som får korona-vaksinen kan man lure på vurderingene til helsemyndighetene.

Det sier seg selv at når man har nådd en så høy alder, har de ikke så lenge igjen å leve. De lever på lånt tid, skal man gå etter gjennomsnittet i levealder i Norge, som i dag er 82 år. Og de gamle og syke trenger først og fremst pleie. Derfor burde helsepersonell vært de første i vaksinekøen.

Det hjelper lite å holde gamle folk i live dersom man ikke har friske folk til å pleie dem.

Og når helsepersonellet har fått sine doser, burde folk som har flere tiår igjen å leve være de neste. Dette høres kanskje noe kynisk og lite humant ut, men av og til må man tenke praktisk.

Norge er et humant land, og vil alltid vise resten av verden hvor gode levekår folk har det her. Og det er et godt land å leve i, dersom man sammenligner det med mange andre land.

Norge er også det landet i den vestlige verden som - i hvert fall så langt - har kommet best ut av koronapandemien. Det skyldes et godt helsevesen, politikere som tar ansvar, og en god del oljemilliarder.

Sånn må det fortsette å være. Men da må man prioritere riktig. Og passe på at folk som har et langt liv foran seg, være blant de første i vaksinekøen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken