MINNEORD: Tirsdag 1.juli fikk vi den triste beskjeden om at vår gode og snille farmor, Marit Vikshåland, var sovnet inn etter lang tids sykeleie.

Det var alltid godt å komme til farmor. Hun satte familien veldig høyt og var utrolig glad i sine 3 sønner, svigerdøtre, 8 barnebarn og 12 oldebarn. Etter at farfar døde følte hun seg veldig alene, og satte nok enda større pris på når vi kom på besøk. Da disket hun opp med kake, kaffe, snop og brus, og hun hadde alltid nonstop og is på lur til oldebarna.

Hver eneste bursdag og 17.mai inviterte hun på smørbrød og kaker. Det var alltid koselig når alle var samlet på «Troarvig».

Minnene fra barndommen er mange; grillfester i den store hagen med indianertelt, masse lek og kos, middagsbesøk, piknik på stuegulvet med kvelds eller vafler, brettspill, baking av kjeks og kaker, sykkelturer, ripsbærplukking etterfulgt av saftkoking og laging av syltetøy og utallige overnattingsbesøk.

Farmors to store lidenskaper var sport og hage. Hun var vel mer eller mindre en «sportsidiot», og var enormt engasjert når det var sport på tv, enten det var fotball, håndball, skiskyting eller langrenn. Hagen hennes var et syn, og hun syntes det var avslappende å jobbe i hagen. Blomsterbedene var alltid flotte og uten ugras, og hvert år sto hagen i full blomst.

Farmor var også veldig flink til å dikte, og til konfirmasjonen diktet hun sang til alle barnebarna. I bryllupene holdt hun personlig tale der hun kom med gode råd for et langvarig ekteskap.

Vi har alle hatt en trygg og god barndom hos farmor, og vi skal ta vare på de gode minnene. Farmor vil alltid bli husket som frittalende, omtenksom, snill og god. Hun har lært oss mye som vi tar med oss videre. Vi lyser fred over farmor sitt minne.

Aina Merethe Vikshåland Steinstø,
Norunn Mari Vikshåland,
Eli-Marie Vikshåland,
Anny Vikshåland,
Olaf Johan Vikshåland,
Elise Vikshåland,
Roger Vikshåland og
Per Magne Vikshåland