MINNEORD: Vår kjære mamma, Eldbjørg Skeie, døde 11. september 2014. Hun ble bare 69 år gammel! Sjokket er stort og savnet enda større.

Hun ble innlagt på Haugesund sjukehus 28. august. Da hadde hun vært syk hele sommeren. Dårlig pust, vondt for å være i bevegelse, dårlig matlyst og tok av mye. Vi  fikk beskjed at det var lungebetennelse som herjet i kroppen. Da hun ble innlagt fant de straks ut at det var lungekreft. Verden falt da i grus for oss. Helbredelse fantes ikke, men at det skulle gå så fort hadde vi ikke trodd. Mamma hadde ikke vondt i forbindelse med kreften. Det nevnte hun hele tiden.

Mamma startet tidlig i arbeidslivet. Både i forbindelse med fiskerimottaket på Vea, til oppstart med fiskeriforretning i Kopervik. Hun var og ei av de første damene som begynte å jobbe på Alnor, Hydro. Hun har vært postbud i Veavågen i mange år. Her har hun også vært rengjøringspersonell. Hun startet med videoutleie hjemme i kjelleren og hun har smurt og levert ut smørbrød til mange fornøyde kunder. Tapetsering har hun også utført. Arbeidsflittig som bare det!

Mamma ble så altfor tidlig enke når pappa døde i -93. Det var tøft for både hun og oss. Mamma var den sterke av oss og vi hadde god støtte i henne.

Ikke så lenge etter pappas død ble mamma kjent med «Loftet», Blå Kors. Her har hun stilt opp på dugnad i over 20 år og gjort en kjempejobb.   

Mamma hadde en spesiell evne til å bli kjent med folk. Hun snakket med alle og hadde lett for å knytte kontakter. Veldig godt likt blant store og små. Det viste den store folkemengden som kom og tok avskjed med mamma i begravelsen.
Mamma var alltid på farten, og hun var opptatt av familien, venninner og kompiser og oss, alle måtte tas vare på. Hun var også som et levende leksikon, og visste det meste om både slekt og andre. Ølmedal camping var drømmeplassen for mamma. Her var hun sammen med gode venner.

Vi er så heldige, stolte og så takknemlige for å ha hatt ei så fantastisk, kjærlig, snill, omsorgsfull mamma, svigermor, farmor og mormor. Hun hadde blitt ei fantastisk oldemor for lille Kristoffer. Hun hadde omsorg for alle og gjorde alt for oss. Det satte vi stor pris på, og det fikk mamma vite og. Barnebarna var et lyspunkt og hun var så glad i dem alle.

Galgenhumor, latter og godt humør er et godt kjennemerke på mamma, pluss at hun var veldig sta. Dette var til god hjelp for henne når hun skulle kjempe mot kreften. Dessverre så måtte hun gi tapt for sykdommen likevel. Veien videre uten henne blir tøff og savnet er og vil bli stort framover.

Mamma var reiseklar og var ikke redd for å dø. Hun var frelst og visste at på den andre siden var det mange som hadde gått i forveien som ville ta imot henne.  Vi vil ta godt vare på alle gode minner og gode stunder vi har hatt sammen med henne. Vi lyser fred over mammas minne.

Stine Marie Skeie Medhaug
datter