Gå til sidens hovedinnhold

For tidlig å bekymre seg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FKH har hatt sin dårligste start noensinne. Det må føles tungt, men å dømme laget nord og ned etter noen få kamper blir feil.

Selv om de ligger langt nede på tabellen, har de mer tradisjonsrike lag bak seg. Og det må føles enda verre for tilhengerne til blant annet Brann enn for dem som støtter FKH.

Brann har i mange år vært Bergens stolthet. Og Bergen er Norges nest største by.

Dessuten kan FKH trøste seg med at det alltid skjer merkelige ting i begynnelsen av en sesong. Det setter seg som regel ikke før etter fem-seks kamper. Da kan man begynne å spekulere hvordan det kommer til å gå til slutt.

I all idrett tar det for mange en tid før det løsner. I så måte skiller ikke FKH seg fra mange andre. Og all turbulensen før sesongstart har kanskje også hatt innvirkning på seriestarten. Økonomien kunne ha vært bedre, og flere har vært permitterte i oppkjøringen.

Nå har klubben solgt stadion-navnet, og det er nok mer enn lommerusk Haugesund Sparebank har betalt for dette.

Og kjøper Haugesund kommune de 60 prosentene FKH eier i stadion, nærmer det seg velstand igjen.

Dermed burde det være mulig å få inn forsterkninger, hvis de ønsker det. For det er liten tvil om at det trengs. I dag er laget for ujevnt, og det holder ikke mot de beste i eliteserien.

Men det er drøssevis av kamper igjen, og det er ingen grunn til å henge med hodet. I hvert fall ikke før halve sesongen er spilt. Men er det like mye måltørke da, er det fare på ferde.

Kommentarer til denne saken