Gå til sidens hovedinnhold

Feil i en av tre journaler

Artikkelen er over 10 år gammel

HAUGESUND: 34 prosent av pasientjournalene inneholdt feil. De alvorligste feilene knytter seg til diagnostisering. Det ble sendt bekymringsmelding til Helse Fonna i 12 av sakene.

LES OGSÅ: I dag kjem rapporten

Dette går fram av rapporten som Pricewaterhouse Coopers (PwC) har laget etter en gjennomgang av Klinikk for psykisk helsevern i Helse Fonna. Rapporten ble presentert onsdag ettermiddag på et ekstraordinært styremøte i helseforetaket.

HER KAN DU LESE HELE RAPPORTEN

Det var styret som tok initiativet til den eksterne gjennomgangen etter en alvorlig tilsynsrapport som kom i februar i år. PwC har i sin gjennomgang ikke funnet noen saker som er så alvorlige som den rapporten fra Helsetilsynet avdekket.

LES OGSÅ: Nye klager gir grundig rapport

PwC har hatt ni måneder på seg til å gjennomføre undersøkelsen. I tillegg til gjennomgang av journaler og dokumenter er det også gjennomført en rekke intervjuer. Konsulentene mener uklar ledelsesstruktur, sviktende rutiner og mangelfull intern kommunikasjon mellom fagfolk er noen av årsakene til feilene de har avdekket.

– Uten forbehold vil jeg beklage overfor alle som er blitt rammet av svikt ved Klinikk for psykisk helsevern, var styreleder Toralv Mikkelsens umiddelbare kommentar.

Rapporten skal følges opp i styret allerede neste onsdag.

Kommentarer til denne saken