Fiks småskadene med en gang

Her er det nødvendig å reparere på nytt. Ta på grunning først, så sitter reparasjonsmalingen.

Her er det nødvendig å reparere på nytt. Ta på grunning først, så sitter reparasjonsmalingen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da sparer du både tid og penger.

DEL

Gjør det til en vane å reparere småskader på huset med en gang. Da sparer du både tid og penger. Dette er et enkelt, men svært nyttig sommertips til alle huseiere som har beiset eller malt trekledning på huset.

Det er fort gjort at kledningen får en skramme. Kanskje har du vært uheldig med en bilhenger eller snøfreseren ble litt vel nærgående i snøføyka sist vinter. Uansett årsak, dersom du oppdager at kledningen på huset har en skramme slik at malingsfilmen er ødelagt, ta reparasjonen med en gang.

– Det er både tid og penger å spare på å ta skaden umiddelbart. Da unngår du at fukt trenger inn i treverket og angriper overflatebehandlingen innenfra, sier Bjørg Owren hos ifi.no.

Fukt er som mus og andre skadedyr, selv med små innganger trenger de seg inn og gjør stor skade. Dersom «såret» får stå ubehandlet til neste gang huset skal males, vokser skaden og grunnarbeidet blir mer omfattende og tar lengre tid å utbedre.

– Når skaden flikkes med en gang, er treverket friskt og det er ikke nødvendig med ekstra skraping. Det eneste du trenger er å pensle grunning på området som er skadet og flekkmale over når grunningen er tørr, anbefaler Owren.

Det samme tipset gjelder dersom du oppdager oppsprekking rundt endeved, spikerhull og stifter. Ta en tur rundt huset og sjekk tilstanden nå, så er du sikker.

En halvtimes jobb nå sparer deg for flere timers arbeid om et par år. (ANB)

Artikkeltags