Vi blir stressa av å planlegge ferien

Det er ingen grunn til å bli stressa når du reiser til Loutro på Kreta. Likevel sier en av fire nordmenn at de føler stress når de planlegger ferien.

Det er ingen grunn til å bli stressa når du reiser til Loutro på Kreta. Likevel sier en av fire nordmenn at de føler stress når de planlegger ferien. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hver fjerde nordmann mener ferieplanleggingen fører til stress.

DEL

I sommer er det reisemål med solgaranti som frister nordmenn mest. Det viser tall fra hotell- og reisesøkesiden momondo.no.

Men en avslappende ferie i sol og varme betyr likevel stress før avreise. En av fire spurte mener at det å planlegge ferien fører til stress.

Det viser en ny undersøkelse.

LES OGSÅ: Slik lurer du flyselskapene

– Fra tidligere undersøkelser vet vi at 43 prosent av ferierende nordmenn sparer penger til ferie regelmessig gjennom hele året. 32 prosent planlegger ferien sin to-tre måneder i forveien. Med såpass lite «sisteliten-planlegging» er det litt overraskende at hele 23 prosent synes planleggingen er stressende, kommenterer Kaja Hanøy. Hun er talsperson for momondo i Norge.

Bangkok er årets mest populære destinasjon for årets sommerferie. Deretter følger Alicante, Split, Malaga og London.

Aten har den største økningen fra i fjor.

Gode råd før avreise

  • Gjør litt hjemmelekser: Å planlegge i forkant kan være smart når man booker fly og hotell. Da unngår man å bruke unødvendig mye tid på å lete etter dyre flybilletter og utilgjengelige hotellrom. En gylden regel er å booke flybilletter 56 dager i forveien for å få best pris, i tillegg har hoteller ofte rabatter om man er tidlig ute.
  • Lag en huskeliste: Bruk ti minutter på å lage en huskeliste for pakkingen. Da slipper du panikkpakking rett før avreise, og det er lettere å huske passet.
  • Unngå å ankomme flyplassen i siste liten: Du er sansnynligvis ikke den eneste som haster gjennom flyplassen i sommermånedene. Start reisen på best mulig måte med å dra til flyplassen i god tid.
  • Less is more: Når du har ankommet destinasjonen, er det på tide å slappe av. Du må ikke besøke hver eneste attraksjon eller severdighet i området. Det er helt greit å gjøre absolutt ingenting.
  • Koble av: Det er enkelt å dele bilder på Instagram, svare på en rask mail eller poste en status på Facebook. Men for å slappe enda bedre av, kan det være smart å koble helt av når du er på ferie.

Momondo har gjennomført en internasjonal reiselivsundersøkelse hvert år siden 2014. I 2017 er 24.700 mennesker fra 20 forskjellige land spurt om sine reisevaner. 1.000 nordmenn i alderen 18-65 fullførte undersøkelsen.

Artikkeltags