KARMØY/TYSVÆR: – Like etter klokken 14.30 på lørdag fikk politiet melding via SAR om at en kiter hadde problemer i Førresfjorden utenfor Røyksund. Det ble iverksatt redningsaksjon ledet av Hovedredningssentralen, forteller politistasjonssjef Frode Klausen i Karmøy.

SAR står for search and rescue.

Personer på land varslet nødetatene da de så at mannen ikke kom seg opp av vannet.

– Det skal ha vært mye vind i området, og derav utfordrende redningsforhold. Alle nødetater rykket ut til stedet, føyer Klausen til.

Det var privatpersoner som først kom fram til kiteren, og fikk ham opp i båten.

Da hadde han drevet så langt sør som til Haugeholmene, og var i livløs tilstand.

– Den forulykkede ble funnet klokken 15.15, og hentet opp på land av sivile. Han var da bevisstløs, forteller Klausen til Haugesunds Avis.

Utfordrende forhold

Mannen ble tatt med til Røyksund, der ambulansepersonell ventet.

– Det ble iverksatt hjerte- og lungeredning, og vedkommende ble flydd til Haukeland universitetssykehus. Mannen, som er i 30-årene, ble erklært død like etter klokken 18.30. Det er opprettet en undersøkelsessak etter hendelsen, forklarer Klausen.

De pårørende er varslet.

Kiting

* Kiting er en sport der utøveren trekkes med vinden etter en drage (engelsk «kite»). Sporten utøves på vann, land eller snø.

* Kiten er festet til et trapes om sitter rundt hoftene, og den styres ved hjelp av fire liner som er festet til en styrepinne (bar).

Kilde: Store norske leksikon

Saken oppdateres.