Gå til sidens hovedinnhold

Forskjell på å barbere seg, og å skjære haka av seg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Der er forskjell å barbere seg, og å skjære haka av seg," er det noe som heter! Det må da vel og gjelde for den planlagte hogsten som man har planlagt rundt Vardafjellet?! At en høster av skogen, er naturlig, men den hogsten som det skal legges opp til her, ifølge parksjefen (ikke skogsjefen?!) er jo rene raseringen av hele området?

Det snakkes om bevaring av regnskogen, som artsmangfold, og CO₂-fanger, er det ikke tenkt på denne faktoren i vår hjemlige «regnskog»?

Parksjefen uttaler at dette vil styrke folkehelsa? Det er da store framkommelige landskapsområder her på Haugalandet som man kan bevege seg i, uten så mye besvær, at man trenger å rasere det lille vi har av skogsmiljø her på berget?

De store firmaene i verden som raserer regnskogen, de tenker profitt for egen vinning. Har Haugesund kommune det samme? De pengene Haugesund kommune får for dette tømmeret, er små verdier, i forhold til skogens egenverdi, som en miljøskaper.

At man bruker begrepet «nesten alt skal bort», er skremmende, og høres lite godt gjennomtenkt, da skogen som miljøfaktor er blitt tatt lite hensyn til.

Fugler, de firbeinte dyra, hvor skal de gjøre av seg, etter at all skogen er borte?

Kommentarer til denne saken