«Helge Ingstad» klar til heving – været avgjør når

Arbeidet med å heve havarerte KNM Helge Ingstad kan settes i gang på kort varsel, men er avhengig av godt vær imellom fem og seks dager i strekk. Her er havaristen fotografert i slutten av november.

Arbeidet med å heve havarerte KNM Helge Ingstad kan settes i gang på kort varsel, men er avhengig av godt vær imellom fem og seks dager i strekk. Her er havaristen fotografert i slutten av november. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Forberedelsene til å heve den forliste fregatten «Helge Ingstad» er nå ferdige. Alt er dermed klart til å starte hevingen av skipet, men været avgjør når.

DEL

FREGATTHAVARIET: For å starte selve hevingen av fregatten kreves det akseptable værforhold i fem til seks sammenhengende dager, opplyser Forsvaret.

Med godt vær menes under en halv meter sjø og ingen kastevind.

Værutsiktene de kommende dagene er imidlertid svært usikre, og det er meldt noe pålandsvind til helgen. En avgjørelse om å starte hevingen kan tas på kort varsel, da materiell, fartøy og personell kan mobiliseres umiddelbart.

Tiden fram til et godt værvindu oppstår vil brukes til å øve på operasjonen, opplyser Forsvaret.

Fregatten KNM «Helge Ingstad» har ligget i Hjeltefjorden i Hordaland etter at den kolliderte med oljetankeren «Sola» TS torsdag 8. november.

Artikkeltags