Gå til sidens hovedinnhold

Fortviler over at Trolltungaskilt er dekket til med klistremerker

Artikkelen er over 2 år gammel

Skilt med sikkerhetsinformasjon på populære turiststeder har blitt dekket til med klistremerker flere steder i Odda. En av Trolltunga-guidene frykter folk kan skade seg fordi de ikke får med seg informasjonen.

TURISME [Hardanger Folkeblad]: Informasjonsskiltet ved det populære turistmålet blir stadig tilgriset av klistremerker, skriver NRK.

– Det er klistermerker med logoer til klesmerker, brus og alt mulig rart. Det virker som om turistene vil markere seg, forteller Vegard Vestøl Lindland, som arbeider som guide, til NRK.

På noen av skiltene er det nå så mange klistremerker at det ikke går an å lese informasjonen.

– Det er snakk om varselskilt med viktig informasjon som at man ikke skal gå ut på kanten eller hvor man kan gå trygt. Det er alvorlig og folk kan i verste fall skade seg fordi de ikke får med seg informasjonen, sier Lindland til kanalen.

Også ved isbreen i Buerdalen har klistremerkene dukket opp på informasjonsskiltet.

– Det er viktig å fjerne klistremerkene så raskt som mulig, for når først noen starter, følger andre etter. I fjor renset vi skiltene med spesialrensemiddel, og en gang måtte vi også skifte ut hele skiltet fordi det var blitt ødelagt, forteller Åse Marie Evjen, daglig leder i Trolltunga AS.

Kommentarer til denne saken