Åkra knuste Bryne 2

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Blåtrøyene tok mandag sin tredje strake seier, og er på full fart oppover på tredjedivisjonstabellen.

DEL

FOTBALL: Åkra fikk en tøff start på sesongen, og innkasserte kun tre poeng på de fire første kampene. Så løsnet det for blåtrøyene, som tok to trepoengere på rappen. Først ved å slå Vardeneset 3-2 hjemme, før Brodd ble slått 2-1 borte tre dager senere.

Mandag var det Bryne 2 som stod på motsatt banehalvdel i idrettsparken på Åkra. Et Bryne-lag som før mandagens kamp lå på åttendeplass på tabellen – á poeng med Åkra på plassen bak.

4-0 til pause

Men selv om tabellposisjonen kunne tilsi en jevn kamp, var det Åkra som kom best ut av startblokkene. Først ga Tim Batigov hjemmelaget ledelsen etter drøye ti spilte minutter, før Jan Inge Haringstad la på til 2-0 like etterpå. 

Ifølge Haugesunds Avis’ liveoppdatering fortsatte Åkra å trykke på etter scoringene, og etter en halvtime spilt kom kveldens tredje scoring. Denne gang signert Jakob Rasmussen. Seks minutter senere smalt det igjen bak en sjanseløs Bryne-keeper, da Batigov satte inn sin andre scoring for kvelden. Like etterpå måtte spissen byttes ut, med det som av liveoppdateringen beskrives som pusteproblemer.

- Vi hadde en voldsom medvind i 1. omgang som vi klarte å utnytte bra. Vi scoret fire mål før pause, og kunne egentlig scoret enda flere. Likevel spilte vi ikke så forferdelig bra, men vi var effektive og scoret på mesteparten av sjansene, oppsummerer Åkra-trener Geir Egil Høvring.

- Gutter mot menn 

Åkra fortsatte presset etter sidebyttet, og etter 58 minutter la Jakob Rasmussen på til 5-0 med sin andre scoring. Hjemmelaget hadde flere store muligheter utover i omgangen, men det ble med Rasmussens scoring. Dermed kunne Åkra-leiren juble for 5-0 og tre nye poeng på kontoen.

- 2. omgang ble en helt annen kamp i motvinden. Vi scoret bare én gang, men jeg tror vi hadde seks-syv store målsjanser. I dag kunne vi faktisk scoret tosifret om vi hadde vært mer effektive. Støtteapparatet hadde 20-0 i målsjanser, og det synes jeg gjenspeiler kampen bra. Det var litt gutter mot menn i dag, sier Høvring som til tross for 5-0 ikke vil kalle det årsbeste.

- Det er for mye vind til at jeg vil kalle det årsbeste rent spillemessig, men det er så klart veldig positivt å vinne 5-0, fortsetter en fornøyd Åkra-trener.

- Håper på mange trepoengere fremover

Etter mandagens trepoenger er Åkra nå oppe på sjuendeplass. Sesonginnledningen har på mange måter minnet litt om forrige sesongs sesongåpning. Også da fikk Åkra en tøff start, før trepoengerne begynte å komme etter noen runder.

- Vi kom tidligere i gang i år, og er litt nærmere teten enn vi var i fjor. Nå håper jeg at vi har kommet inn i flyten, sånn at vi kan dra med oss mange trepoengere fremover, sier Høvring.

Åkra har nå bare tre poeng opp til serieleder Staal Jørpeland. Og i neste runde møtes lagene.

- Det blir en viktig kamp. Vi har aldri vunnet på Jørpeland før, så det blir en fin utfordring, avslutter Åkra-treneren.

Kampfakta

Åkra – Bryne 2 5-0 (4-0)

3. divisjon, avdeling 6

Åkra kunstgress

Mål: 1-0 Tim Batigov (11), 2-0 Jan Inge Haringstad (13), 3-0 Jakob Rasmussen (30), 4-0 Tim Batigov (36), 5-0 Jakob Rasmussen (58)

Gult kort: Jan Inge Haringstad, Åkra.

Dommer: Andre Birkeland, Djerv 1919

Åkras lagoppstilling: Elias Valderhaug – Paul Arthur Aanensen, Ingvar Karlsen, Andreas Rasmussen, David Tveit – Kristoffer Stava (André Helland fra 62.), Simen A. Sandslett (Jan Anders Langåker fra 81.) , Jan Inge Haringstad, Jakob Rasmussen (Maxime Lescoute fra 85.) – Tim Batigov (Christian Holko fra 42.), André Marcel Espejo (Robin Espejo fra 84.)

3 poeng: Simen A. Sandslett

2 poeng: Jakob Rasmussen

1 poeng: Tim Batigov

Artikkeltags