Nordtveit skal bruke marerittet som motivasjon

Håvard Nordtveit på pressekonferanse med fotballandslaget før kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland.

Håvard Nordtveit på pressekonferanse med fotballandslaget før kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Håvard Nordtveit forstår at han ble tatt av banen midt i første omgang i mesterligamarerittet mot Liverpool i forrige uke.

DEL

FOTBALL: Den norske landslagsstrategen hadde ingen god dag på jobben da Hoffenheim røk 2–4 for Liverpool sist onsdag. Nordtveit startet på høyresiden i gjestenes forsvar og fikk tidlig store problemer. Liverpool scoret tre ganger de første 21 minuttene, samtlige angrep rullet opp Nordtveits side.

Tre minutter etter 3-0-scoringen valgte Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann å ta Nordtveit av banen. Det forstår nordmannen.

– Det er aldri kjekt å bli tatt av i første omgang, men det var fullt fortjent når det skjedde sånn det skjedde, sier han til NTB.

Forståelig

– Var det dine verste minutter på fotballbanen?

– Nei, det var det ikke. Etter å ha vært med så mange år har jeg fått oppleve både skikkelig dårlige og gode øyeblikk. Jeg skal bruke det som skjedde akkurat der til å motivere meg i framtida, sier Nordtveit.

– Fikk du noen forklaring på hvorfor du ble ofret?

– Nei, såpass må du tenke selv. Når det ble så åpent på vår høyreside, er det forståelig. Man trenger ikke være noe geni for å skjønne det, svarer Nordtveit.

På benken

Lørdag var nordmannen henvist til benken da Hoffenheim spilte 2–2 mot Bayer Leverkusen i tysk Bundesliga. På spørsmål om hva han tror om spilletid for egen del i framtida, svarer rogalendingen:

– Mange kamper gjenstår. Jeg må bare være positiv overfor meg selv og lagkameratene mine. Det var fullt fortjent at jeg startet på benken en gang og at Bicakcic fikk muligheten.

Etter marerittkampen mot Liverpool var tidligere landslagskollega John Arne Riise ute på Twitter og hevdet at Nordtveit «ikke holder dette nivået». Det trekker hovedpersonen på skuldrene av.

– Jeg har stor respekt for det han har oppnådd i karrieren. Jeg husker da jeg kom på landslaget som en liten og nervøs gutt, da var han blant dem som tok meg aller best imot. Jeg har egentlig ingenting å kritisere han for, sier Nordtveit.

Artikkeltags